Afbeelding

Walter Preyll presenteert nieuwe cd

Actueel 111 keer gelezen

De Hellevoetse ras-muzikant Walter Preyll keert terug naar zijn roots. De van oorsprong Vlaardingse zanger presenteert zondag 16 december samen met toetsenist Peter van Leerdam een unieke cd: ‘Walter’. Hij doet dat in zijn geboortestad. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt door Koos van Dijk, de manager van Herman Brood.

De twee exclusief via het gerenommeerde ‘House of Bookings’ te contracteren musici, brengen op hun cd bekende songs uit de pop- en rockhistorie, maar dan met een jazzy sausje overgoten. Klassiekers als ‘I was made for loving you’ en ‘Smoke on the water’ komen zo in een heel nieuw daglicht te staan. Maar ook meer eigentijdse nummers als ‘With or without you’ en ‘You’re beautiful’ ontbreken niet. Na een jarenlange samenwerking voor en achter de schermen vond het duo het tijd voor een nieuwe stap. ,,Ik zit nu dertig jaar in het vak en wordt volgend jaar vijftig,’’ vertelt Preyll. ,,Dat leek me een mooi moment om terug te keren naar de muziekstijl waarmee ik ooit begonnen ben.’’ En met resultaat.

Nu al zijn de kritieken lovend. Walter Preyll en Peter van Leerdam voegen iets aparts toe aan het bestaande muziekaanbod in Nederland, zo concluderen muziekkenners. Niet voor niets zijn zij met hun smaakvolle jazzy arrangementen onlangs opgenomen in de stal van het exclusieve boekingskantoor ‘House of Bookings’, dat onder andere ook Loïs Lane en de Edwin Evers Band vertegenwoordigt. Het is niet ondenkbaar dat diverse bekende Nederlanders die zondag de 16de hun opwachting maken in Vlaardingen. De cd-presentatie begint om 15.00 uur en vindt plaats in zalencentrum i’cugini.

Nieuw in Nederland
Walter Preyll is erg trots op zijn nieuwe cd. ,,Dit is nieuw in Nederland,’’ weet Preyll die veel uiteenlopende dingen deed in zijn muzikale carrière, op talrijke plekken in heel Europa op podia stond en geregeld optrad met David Hasselhoff. ,,Niemand heeft tot nu toe klassieke rock- en hedendaagse popsongs in jazzy arrangementen omgezet,’’ vertelt de zanger. ,,Wij brengen de nummers bovendien niet bombastisch en zonder allerlei toeters en bellen. Peter en ik vormen de basis. Maar natuurlijk is de act naar wens uit te bouwen met saxofoon, contrabass of percussie. Ook is het mogelijk de avond te laten uitgroeien tot een swingend feest onder leiding van de ervaren dj John Ditch.’’ De cd telt dertien tracks. Bij een aantal nummers wordt het duo muzikaal bijgestaan door de ervaren saxofonist Howard Sie. De cd wordt afgesloten met de bonustrack ‘Don’t give up’ in de vorm van een duet met zangeres Daisy. Preyll hoopt dat Nederlandse muziekliefhebbers zijn cd zullen omarmen. ,,Dat zou een kroon zijn op mijn jarenlange werk.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant