Fotografie: Theo van Kralingen

BSC winnaar Zilveren Hoorn

Sport 183 keer gelezen

Hellevoetsluis - Nieuwenhoorn is er afgelopen zondag niet in geslaagd om de Zilveren Hoorn in eigen huis te houden. De formatie van Wim Schaap speelde met 1-1 (doelpunt Jordy Braber) gelijk tegen BSC.

De zondagtweedeklasser uit Roosendaal plaatste zich in het sterk gedevalueerde toernooi om de Zilveren Hoorn voor de finale door het beter nemen van de strafschoppen. De kersverse eersteklasser PFC bereikte de finale door een 4-1 overwinning tegen derdeklasser FC Vlotbrug. Edwin Scheffers gaf de club uit Hellevoetsluis-Oost hoop, maar de Geervlieters bogen de achterstand om in een klinkende overwinning.

De finale tussen BSC en PFC eindigde in 1-1, maar ook nu bleek BSC de beste strafschopspecialisten in huis te hebben. Nieuwenhoorn kende in de kleine finale met een 3-0 zege weinig problemen met FC Vlotbrug. Melvin Zaalman scoorde drie keer. ‘Ik begrijp dat het toernooi om de Zilveren Hoorn belangrijk is voor de club, maar ik ben er geen voorstander van een toernooi omdat het geen hele wedstrijden zijn,’ stelde Wim Schaap. De trainer van Nieuwenhoorn hecht meer waarde aan oefenwedstrijden van twee keer drie kwartier. ‘Daarom heb ik gekozen om twee elftallen te laten spelen.’

Echt wijzer is de opvolger van Martin Klomp niet geworden. ‘We zitten in een opbouwfase met vooral jonge spelers,’ gaat Schaap verder. ‘De wisselvalligheid is groot bij de jonge spelers. Tegen Rijnsburgse Boys hebben we ondanks een 2-0 nederlaag goed gespeeld en ook met kansen goed mee gevoetbald. Door een foutje vlak voor rust kwamen we met 1-0 achter en na tien minuten spelen in de tweede helft was het 2-0. Rijnsburgse Boys, toch de top van de Topklasse, was een goede leerschool en een leuke ervaring voor de spelers. De groep is met een groot aantal spelers van Jong-Nieuwenhoorn wel erg jong. Deze spelers hebben alleen in de jeugd of reserve eerste klasse gespeeld. Geloof me, voor deze mannen is de stap naar de hoofdklasse heel erg groot. Het is nu dus de kunst om een ideale groep te formeren waarmee we de competitie in kunnen. De groep speelt weliswaar wat wisselvallig, maar we hebben tegen CWO met hoofdklassenaspiraties met een 4-1 overwinning goed gespeeld. Na VVGZ (de uitslag was bij het ter perse gaan van dit blad nog niet bekend, DR) zal er al snel duidelijkheid in de opstelling gaan komen voor de bekerwedstrijd tegen Vitesse Delft aanstaande zaterdag. Daar zullen dan ook nog wel vraagtekens uitkomen, maar op een enkele positie na moet dat het elftal gaan worden waarmee we de eerste competitiewedstrijd op zondag 2 september tegen Elinkwijk ingaan. Ik ben vrij positief gestemd,’ aldus Wim Schaap. Dan Rolandus