Vrijdag 17 maart organiseerde Justin Theuvenet in samenwerking met Barbiertje de Theuffie BarBorrel. De avond werd georganiseerd ter nagedachtenis aan zijn vader, maar natuurlijk ook om geld in te zamelen.
Vrijdag 17 maart organiseerde Justin Theuvenet in samenwerking met Barbiertje de Theuffie BarBorrel. De avond werd georganiseerd ter nagedachtenis aan zijn vader, maar natuurlijk ook om geld in te zamelen.

Justin komt samen met zijn overleden vader over de finish

Algemeen 2.384 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op het eerste gezicht lijkt deze kop niet te kloppen. Maar toch is dit wat gaat gebeuren op 16 april. Justin loopt die dag namelijk de marathon van Rotterdam. “Ik draag zijn foto op mijn shirt en dus komen wij die dag samen de finish over op de Coolsingel,” legt Justin uit.

Justin was altijd al van plan om samen met zijn vader Fabian de marathon te lopen. Dat is er helaas niet van gekomen. In 2020 werd bij Fabian een ernstige ziekte ontdekt. Kort voor hij begin 2021 overleed deed Justin zijn vader een belofte: ik ga de marathon lopen, voor jou! Fabian Theuvenet was geen onbekende in Hellevoetsluis. De vader van Justin was een geliefd persoon en zijn overlijden was een grote schok. Niet alleen voor zijn gezin en familie, ook voor zijn vele vrienden en veel mensen binnen VV Hellevoetsluis, zijn cluppie.

Geniet van wat nog wél kan
Justin vertelt dat het voor het gezin zwaar was om de effecten van alle behandelingen te zien. “Ik besefte dat ik nog maar zo kort met hem zou hebben. Maar mijn vader sleepte iedereen er doorheen. ‘Laten we leven en van het moment genieten!’ zei hij dan. Als ex-commando nam hij ook hierin de leiding. ‘Focus op wat wél kan’. Ik heb hem geen moment horen klagen of opgeven. Hij is mijn allergrootste held en beste vriend. In deze fase heb ik nog veel waardevolle momenten met hem gehad, die ik voor altijd zal koesteren. Die mogelijkheid wil ik ook helpen creëren voor andere families die in zo’n situatie terechtkomen. Daarom draag ik met het door ons opgehaalde geld graag bij aan het Familiehuis van Daniel den Hoed en de nieuwe Daniel den Hoedbrug die voor een rechtstreekse verbinding met het Erasmusziekenhuis gaat zorgen.”

Theuffie BarBorrel
Er werd tijdens de borrel een veiling georganiseerd en mooie prijzen verloot. De totale opbrengst van de entreekaarten en 10% van de baromzet komt volledig ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding. “Het is een prachtige avond geworden,” vertelt Justin over de 17e maart. “We hebben maar liefst €4500 ingezameld, een mooi bedrag.”

KWF
Justin doet alles wat mogelijk is om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Op zijn pagina van het KWF legt Justin uit: “In de laatste fase van mijn vaders leven, lag hij in een hospice. Vanwege corona mochten er maar twee bezoekers tegelijk langskomen. Dat was iedere keer een enorme puzzel. De steun van familie en naasten is zo waardevol als je ziek bent. Daarom haal ik met alle liefde geld op voor Familiehuis Daniel den Hoed en de nieuwe Daniel den Hoedbrug. Zodat mensen die nu leven met kanker, ook dicht bij hun dierbaren kunnen zijn”. De donaties stromen binnen, Justin hierover: “We gingen voor 500 euro, maar inmiddels zijn we daar al ver overheen. Dit zegt ook wel iets over wie mijn vader was.”

Training
Er is Justin alles aan gelegen om de marathon op 16 april uit te lopen. Maar, hij wil ook een sportieve prestatie leveren door een goede tijd neer te zetten. “Ik voetbal en liep altijd al samen met mijn vader hard. Nu ga ik er helemaal voor. Ik ben tijdelijk gestopt met voetballen en heb een hardloopcoach gezocht. Op dit moment loop ik zo’n 70 tot 80 kilometer per week. Met in het weekend een duurloop. Ik wil graag onder de 4 uur eindigen, het liefst mik ik op 3.5 uur. Maar, uitlopen is het belangrijkst.” Justin hoopt dat er nog veel meer mensen geld willen doneren voor het doel dat hij nastreeft. Hij zal met een trots gezicht door de straten van Rotterdam rennen, zijn vader afgebeeld op het shirt dat hij draagt. “Ik loop voor hem, maar ook voor alle gezinnen die met die vreselijke ziekte te maken krijgen.” De doneerlink van Justin op de KWF site is https://acties.kwf.nl/fundraisers/justintheuvenet. Justin wil graag iedereen die hem op dit moment helpt, alle aanwezigen bij de TheuffieBorrel, de bedrijven die de actie ondersteunen en iedereen die geld doneert via de doneerlink van harte bedanken. Met in het bijzonder hoofdsponsors: ING, BarBiertje, Café de Buren en Gebr. Lafeber Transport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant