Thijmen Kortenbout mocht dit mooie schilderij mee naar huis nemen.
Thijmen Kortenbout mocht dit mooie schilderij mee naar huis nemen.

Actie basisschool De Kring

Algemeen 654 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hartverscheurende beelden uit het rampgebied in Turkije en Syrië zien we nog steeds voorbijkomen op televisie en sociale media. We kunnen ons hier in Nederland maar een fractie inleven van wat de slachtoffers van de ramp dagelijks meemaken.

In ons land, ook in Hellevoetsluis, zijn veel spontane acties ontstaan. Basisschool de Kring besloot zich ook aan te sluiten bij deze acties om de mensen, die elke dag de gevolgen van de aardbeving ervaren, te ondersteunen.

Op de school was het volgende actie bedacht: Elk kind kreeg een schilderdoek. Zij hebben vervolgens met al hun creativiteit en enthousiasme een doek beschilderd. Op 24 februari was het zover; de schilderijen werden voor belangstellenden ter veiling aangeboden, ook was er een loterij georganiseerd. Leerkracht en “kunstenares” Karin Immerzeel stelde een schilderij uit haar collectie ter beschikking. De ouders en de kinderen waren erg enthousiast over de schilderijen en er werden volop loten gekocht. In een overvolle aula werd het winnende lot getrokken. Thijmen Kortenbout uit 6A was de gelukkige winnaar en ging met zijn droomschilderij naar huis.

De verkoop was een groot succes en heeft € 1669,20 opgebracht! Dit bedrag is overgemaakt naar giro 555.

Uit de krant