Er werden flink wat muisjes gehaakt. Door de vorm van de muisjes, die lekker in de hand liggen,  voelen mensen met dementie zich rustiger.
Er werden flink wat muisjes gehaakt. Door de vorm van de muisjes, die lekker in de hand liggen, voelen mensen met dementie zich rustiger. Foto: Wil van Balen

Muisjantjes haken tijdens NLdoet bij De Rozenhoek

Algemeen 830 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar in maart NLdoet. Door dit initiatief ervaren mensen op een laagdrempelige manier hoe leuk het is om je voor een ander in te zetten.

Verpleeghuis Careyn de Rozenhoek besloot dit jaar met NLdoet mee te doen. Aan bewoners, vrijwilligers, familie, kennissen en buurtgenoten zijn uitnodigen verstuurd met de vraag wie komt helpen de handen uit de mouwen te steken voor stichting muisjantje. Deze stichting haakt muisjes speciaal voor mensen met dementie. De materialen die gebruikt worden moeten aan speciale eisen voldoen.

In totaal waren er 20 mensen komen (aan)haken. Onder het genot van een kop koffie met wat lekkers (gemaakt door een medewerker van Careyn) en in de middag een muziekoptreden voor de bewoners, werden er vele muisjes gehaakt. Alle muisjes die gehaakt zijn (en mogelijk in de toekomst nog gehaakt gaan worden), zijn uitgedeeld aan bewoners met dementie die woonachtig zijn op een locatie binnen Careyn.

Deze dag was een mooie kans om het netwerk van de locatie uit te breiden. Ondanks dat de Rozenhoek al meerdere trouwe vrijwilligers heeft, hopen zij met deze actie extra vrijwilligers te mogen verwelkomen. Mocht u zelf ook interesse hebben in vrijwilligerswerk dan kunt u informatie opvragen bij R.Breukel@careyn.nl

Uit de krant