'We wilden kijken of we de bezoekers een wat completere avond konden bieden.'
'We wilden kijken of we de bezoekers een wat completere avond konden bieden.'

‘Dit initiatief is een hele mooie kans’

Algemeen 947 keer gelezen

Hellevoetsluis – Rondom de voorstellingen in Theater Twee Hondjes, is een mooi samenwerkingsproject ontstaan. Tijdens de voor- en nazit van voorstellingen wordt het publiek in de foyer van het theater vermaakt met optredens van lokaal talent. Dat kan muziek zijn, zang of een andere act. 

Corinne van Lelieveld, directrice van Theater Twee Hondjes stelt de foyer beschikbaar voor het talent en Brandon Taylor van stichting ‘Taylor Made’ weet het lokale talent te vinden. Corinne is alweer bijna vier jaar directrice van Theater Twee Hondjes. “Ik ben in juni 2019 begonnen en het bevalt me heel goed. Theater Twee Hondjes is een prachtig theater, een mooi podium, mooie stoelen en fijne mensen. We wilden kijken of we de bezoekers een wat completere avond konden bieden. We dachten, het is aardig om te kijken of we in de foyer wat extra muziek en ook wat andere acts kunnen laten zien. En dat dan voorafgaand of na afloop van de voorstelling. Zo is er meteen al een fijne sfeer als de mensen binnen komen. Of je komt na afloop van een voorstelling de zaal uit en krijgt nog meer het gevoel van een fijne avond uit. Dan gaat het nog even door in de foyer. Op zich was er altijd al een nazit met een drankje en een hapje maar misschien is het aardig om dat wat meer aan te kleden. Hoe leuk zou het zijn om dat met lokaal talent te doen. We hebben Brandon benaderd omdat we al heel veel samen gedaan hebben.” 

Brandon Taylor is een van de oprichters van stichting ‘Taylor Made’, een cultureel ontwikkelingsbedrijf, gericht op de podiumkunst. “Ik heb al meerdere projecten in samenwerking met Theater Twee Hondjes gedaan. Als ik een mailtje stuur met ideeën heeft Corinne daar altijd oren naar, dat is erg fijn.” Hier haakt Corinne op in. “We bieden jong talent graag een podium. We zijn in corona-tijd begonnen met het streamen van optredens van lokaal talent. Mensen konden dan thuis de livestream bekijken. We konden zo iets betekenen voor onze lokale mensen. Nu doen we dat met jong aanstormend talent in de foyer. We hebben het nu 1 keer gedaan en het was super.”

Brandon vervolgt zijn verhaal. “Met mijn bedrijf ‘Taylor Made’ maken we een mooie ontwikkeling door. Zeker ook door onze samenwerking met het theater. We spelen momenteel met een voorstelling voor middelbare scholen. We geven ook workshops aan kinderen in alle disciplines die de podiumkunst aangaan. Door die workshops kom je in aanraking met kinderen, die meer kunnen dan je weet. Er is heel veel talent hier, of dat nou dans, zang of rap is. Daardoor kunnen we nu gebruik maken van een poel aan talent. Dit initiatief is een hele mooie kans. Het is ook erg mooi dat het om lokaal talent gaat.”

Uit de krant