Afbeelding

Fokveedag Hellevoetsluis

Actueel 181 keer gelezen

Hellevoetsluis - Prachtige koeien, een spectaculaire kettingzaagdemonstratie, politiehonden die boevenvangen en oude trekkers. De 55e editie van de Fokveedag Hellevoetsluis, die dit jaar op zaterdag 11 augustus plaatsvindt, heeft alles in zich om een mooie aflevering te worden. Dit jaar kun je zelfs een ritje maken op een kameel.

De Fokveedag is boven alles een schoonheidswedstrijd. Voor koeien. Het zijn de zwart- of rood-witte runderen die de show zullen stelen. Terwijl de trotse dieren en hun eigenaren door de keuringsring stappen, lopen de ganzen op de maat van de muziek tussen de benen van de bezoekers door en tonen herders hoe je met honden schapen bij elkaar drijft. Natuurlijk ontbreken ook de trekpaarden niet, die laten zien hoe boeren in vroeger tijden het land bewerkten.

Streekmarkt
De Fokveedag Hellevoetsluis vindt traditiegetrouw iedere tweede zaterdag in augustus plaats. Tijdens dit evenement voor boeren, burgers en buitenlui kan jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten. Net als voorgaande jaren kun je op de streekmarkt proeven van al het lekkers dat Voorne-Putten voortbrengt. Denk daarbij aan kaas, honing en groenten maar ook aan paling. Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel, spelletjes te spelen, konijnen en cavia’s te aaien of door vreemde capriolen uit te halen op een springkussen.

Mooie Kekke op het strand
Om de Fokveedag Hellevoetsluis onder de aandacht te brengen maakt de organisatie ieder jaar een speciale foto. Een foto die de link legt tussen Hellevoetsluis en de Fokveedag. Dit jaar poseerde Kekke 620 van familie 't Mannetje uit Hellevoetsluis gewillig voor de camera tijdens een mooie zomerdag op het strand bij Hellevoetsluis. Ze liep door het zand, stapte in het water en keek over het Haringvliet naar de overkant. Mooie symboliek. Dit jaar nemen namelijk een groot aantal melkveehouders van Goeree-Overflakkee deel aan de Fokveedag Hellevoetsluis. De 55e aflevering van de Fokveedag is ook voor Kekke spannend. Ze doet immers ook mee aan de missverkiezing. En wie weet is Kekke straks een jaar lang 'de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden'. Kortom, Fokveedag Hellevoetsluis; daar moet je geweest zijn!

Fokveedag Hellevoetsluis
Datum: zaterdag 11 augustus 2012
Tijd: van 09.00 uur tot 16.00 uur
Plaats: Terrein J.B. van den Ban, Smitsweg 29, Hellevoetsluis

Kijk op de website voor alle informatie over de Fokveedag Hellevoetsluis: www.fokveedaghellevoetsluis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant