Live op Rijnmond: sluiting MV2

Actueel 100 keer gelezen

Regio - Op woensdag 11 juli geeft Hare Majesteit de Koningin het startsein voor de sluiting van het laatste gat in de elf km lange zeewering. Vanaf dat moment heeft Nederland er officieel een nieuw stukje koninkrijk bij. RTV Rijnmond is erbij en zendt live uit vanaf Maasvlakte 2.

Vanaf 13:00 uur op TV Rijnmond UPC 30, via Radio Rijnmond 93.4 FM en via de site rijnmond.nl. Presentatrice Suzanne Mulder praat onder andere met de directeur van het Havenbedrijf, de projectleider en natuurlijk de mannen van de bouw.

De live uitzending van de sluiting van MV2 is een mooie zomercliffhanger van de dertiendelige serie MV2 die sinds mei op TV Rijnmond wordt uitgezonden. Een serie over de aanleg van de tweede Maasvlakte waarvan het ontstaan van dit nieuwe gebied op de voet is gevolgd en gefilmd. Presentator Sebastiaan Labrie neemt de kijker mee naar de technische hoogstandjes en de persoonlijke verhalen achter dit project.

De aanleg van Maasvlakte 2 is in veel opzichten bijzonder. In de Noordzee komt een nieuw stuk Nederland van 20 vierkante kilometer boven water waar al in 2013 de eerste containerterminals gaan werken. De nieuwe overslagcapaciteit versterkt de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. In alle opzichten is rekening gehouden met de toekomst. De nieuwe kades zijn met een diepgang van 20 meter alvast voorbereid op toekomstige containerreuzen. Maasvlakte 2 wil ook de groenste haven ter wereld zijn. Alleen ‘schone’ vrachtwagens mogen het nieuwe terrein op. Maasvlakte 2 bewijst ook dat grote infrastructurele projecten niet financieel uit de hand hoeven te lopen.

In het najaar volgen er nog vijf nieuwe afleveringen van het programma op TV Rijnmond over de containerhaven van de toekomst en tot die tijd zijn de reeds uitgezonden acht afleveringen terug te zien op de speciale pagina van MV2 op rijnmond.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant