Afbeelding

Als vanouds met de metro

Actueel 151 keer gelezen

Regio - Afgelopen drie maanden was metrostation Zalmplaat gesloten in verband met een grondige opknapbeurt. Maar, vanaf maandag 25 juni is het station weer open en kunnen reizigers als vanouds opstappen op metrolijnen C en D.

“Deze open uitstraling past bij het beeld dat wij bij de RET hebben van een schoon en veilig station waar de reiziger zich prettig voelt. We zijn dan ook trots op het resultaat!”Aldus Pedro Peters, algemeen directeur van de RET. Maandag 25 juni om 8.50 uur wordt het station officieel geopend door Jeannette Baljeu (Portefeuillehouder verkeer en vervoer Stadsregio), Pedro Peters (CEO RET), Yvonne Bekker (Portefeuillehouder ruimte, vervoer en verkeer deelgemeente Hoogvliet) en Edwin Smit (Portefeuillehouder openbare orde en veiligheid deelgemeente Hoogvliet). U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Prettig verblijven
Door glazen puien, veel licht, fris betegelde wanden en een open trapopgang zijn de donkere hoekjes en muren op het station verdwenen. Dit zorgt ervoor dat mensen beter zicht hebben in het station en de voetgangerstunnel, waardoor reizigers zich veiliger voelen. Daarnaast heeft de stationshal een ‘groen’ dak gekregen. Dat wil zeggen dat het dak bedekt is met een begroeiing van planten. Deze daken zijn niet alleen mooier; ze nemen fijnstof op, dienen als reservoir voor het regenwater en gaan in het algemeen langer mee. Ook op deze manier wil de RET bijdragen aan een duurzamer Rotterdam. De stadsregio Rotterdam heeft de kosten voor de renovatie, een kleine 3 miljoen euro, betaald.

Werkzaamheden
De werkzaamheden duurden in totaal twaalf weken. In deze periode werden reizigers vervoerd met pendelbussen. Deze werkzaamheden maken deel uit van een groter project gericht op het verbeteren van de sociale veiligheid op de stations en worden gefinancierd door de Stadsregio. Zo werden metrostations Poortugaal en Rhoon al eerder opgeknapt. De renovaties aan Kralingse Zoom, Capelse Brug, Capelle Centrum, Slotlaan en De Terp volgen nog in de periode tot en met 2015 en krijgen allen dezelfde moderne, frisse en veilige uitstraling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant