Afbeelding
Foto: Wil van Balen

SVWH aanslag laat op zich wachten

Algemeen 3.462 keer gelezen

Onlangs stelde de gemeente Voorne aan Zee de nieuwe tarieven voor onder andere de onroerendezaakbelasting vast. Dit tarief leidt – gekoppeld aan de waarde van uw huis – tot de jaarlijkse gemeentelijke aanslagen die via SVWH wordt opgelegd. Via SVWH kunt u de WOZ-waarde van uw onroerend goed inzien via het zogenaamde taxatieverslag.

Aanslagen en taxatieverslag nog niet beschikbaar
Wanneer u inlogt via ‘Mijn SVWH’ zijn de gegevens over 2023 niet inzichtelijk. Een medewerker van SVWH legt uit dat de gemeente Voorne aan Zee dit jaar pas eind februari de nieuwe tarieven heeft vastgesteld. Dit betekent dat de aanslagen niet eerder dan in de maand april van dit jaar beschikbaar zijn.

Voor de mensen die de aanslag betalen via automatische incasso: SVWH incasseert in tien maandelijkse termijnen. Men start met incasseren één maand nadat de aanslagen zijn opgelegd. Dit betekent voor dit jaar, dat de incassoperiode langer doorloopt in 2024. Indien de aanslag in 2024 wel tijdig, bijvoorbeeld in februari, wordt opgelegd zal dit mogelijk resulteren in een dubbele incasso. Namelijk de incasso van dit jaar die nog doorloopt en de incasso van eentiende van de aanslag over 2024.

Belastingdienst
Via de belastingtelefoon komt Groot Hellevoet na veel voorkeuzes, een gesprek en een langdurende doorschakeling uiteindelijk terecht bij de afdeling Wonen. Voor de inkomstenbelastingaangifte 2022 heeft een en ander geen gevolgen. Immers, in deze aangifte wordt de WOZ-waarde met peildatum 1-1-2021 gebruikt. Deze is beschikbaar en is opgenomen in de vooraf ingevulde gegevens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant