Afbeelding
Foto: Guus Schoonwille

Onderwijs is belangrijk om je te ontwikkelen

Algemeen 624 keer gelezen

Het is de Internationale Dag van het Onderwijs. In 2019 riepen de Verenigde Naties deze dag uit om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen. Goed onderwijs is een basisrecht en daarom een van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen.

Deze studenten van Hogeschool Inholland vertellen hoe zij zich ontwikkelen tijdens hun studie: ‘Ik ben volwassener geworden’ - Max Steen, tweedejaars student Pabo “In het eerste jaar ben ik veel volwassener geworden. Je doet namelijk veel aan zelfreflectie en leert daardoor goed om te gaan met feedback. Geen dag is hetzelfde als docent en dat maakt het zo leuk. Je bent altijd aan het puzzelen en aan het reflecteren op wat wel en niet werkt bij de kinderen. Als leraar maak je deel uit van hun ontwikkeling en dat wilde ik ook. In mijn eerste jaar op de pabo heb ik zowel stage gelopen in groep 8, als bij de kleuters en daar zit een groot verschil tussen. Kleuters zijn nog zo enthousiast en leergierig. Over een druppeltje water kun je een heel lesprogramma maken. Ik had niet verwacht dat ik het lesgeven aan kleuters leuk zou vinden.”

‘Ik ben zelfs gaan zingen’ - Taq-Kisra Voogt, tweedejaars student Social Work “Deze opleiding past bij mij. Ik geef om anderen en ik vind het belangrijk dat iedereen zich lekker in zijn vel voelt. De afgelopen twee jaar ben ik veel opener, volwassener en professioneler geworden. Ik heb veel nieuwe connecties gemaakt en ben zelfs gaan zingen voor een zelfportretopdracht. Een paar jaar terug had ik dat echt niet gedaan. Ik koos voor Social Work, omdat mijn broertje met autisme op school niet de juiste hulp kreeg. Hier wil ik verandering in brengen. Ik heb nooit de ambitie gehad om aan het hbo te studeren. Ik heb de mbo-opleiding ‘Management Retail’ met twee succesvolle stages bij de Hema afgerond. Na mijn afstuderen was ik van plan te starten met een training tot teamleider bij de Hema, maar dacht toen: ik wil er zijn voor de kinderen die niet begrepen worden.”

 ‘Je moet jezelf laten zien’ - Renzo van Vuren, eerstejaars student Finance & Control De studie bevalt heel goed, ik heb meer gekregen dan ik had verwacht. In het eerste jaar werk je al aan zo veel projecten en met echte bedrijven. Samen met een aantal studenten maakten we bijvoorbeeld een onboarding magazine voor een bedrijf, zodat haar nieuwe medewerkers makkelijk kunnen toetreden binnen het bedrijf. Een erg leuk project. Ik heb veel mensen geïnterviewd en heb daarmee mijn netwerk vergroot. Ik heb geleerd om mezelf te laten zien. Ik ben veel met mensen aan het praten en nu vind ik het makkelijker om met mensen te praten die ik nog niet eerder gesproken heb.”

Ga jij studeren? Kom zaterdag 4 februari naar de Open Dag van Hogeschool Inholland Rotterdamwww.inholland.nl/opendag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant