De kleine Cody zal opgroeien in hetzelfde huis waar ook zijn vader is opgegroeid.
De kleine Cody zal opgroeien in hetzelfde huis waar ook zijn vader is opgegroeid.

Vijf generaties bij elkaar; wat een rijkdom

Algemeen 3.361 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 3 januari waren maar liefst 5 generaties aanwezig aan de Ariadne. Jongste telg, Cody, geboren op 18 december lag rustig in de armen van zijn moeder te slapen. Hij liet alles maar lekker aan zich voorbij gaan.

Nadine, de kersverse mama van Cody, vertelde :“In dit huis aan de Ariadne is Jordy (de papa van Cody) opgegroeid. In mei konden we het huis overnemen van mijn schoonouders. Nu kan Cody opgroeien in hetzelfde huis, waarin zijn vader opgegroeid is. Dat is toch wel leuk. Jordy speelt in het eerste elftal van VV Vlotbrug. Hij is daarmee een bekende verschijning op de Hellevoetse sportvelden. Met de komst van de kleine Cody heeft de familie van Jordy nu 5 generaties op een rij. Dat is toch wel bijzonder. Ik vond het dan ook een goede aanleiding voor een stukje in de krant.” 

Het broertje van Jordy, Wesley zat trots op de bank. Met 13 jaar een erg jonge oom. “Ik vind het wel erg leuk dat het een jongetje is hoor”, grijnsde hij.

Oma wist het
Betovergrootmoeder Aartje Vlielander-Groen (91) zat te genieten van de kleine Cody. “Kleine baby’s zijn het mooiste wat er is. Ik kan hier zo van genieten.” De dochter van Aartje, Annie (64) en ondertussen dus overgrootmoeder, sloot zich daar glunderend bij aan. “Wij zijn dol op kleine baby’s. Ik kan er ook uren naar kijken.” Aartje had ook al een sterk voorgevoel gehad. “Ik droomde over een baby. En vreemd maar waar, als ik over een baby droom, is er iemand zwanger in de familie.”

Nadine en Jordy keken elkaar even betekenisvol aan. “Oma wist eerder dan wij, dat we zwanger waren”, vertelde Nadine. “Cody is in het ziekenhuis van Dirksland geboren. Mijn moeder, mijn schoonmoeder (Debby) en Jordy waren erbij als ondersteuning. Omdat het allemaal niet echt fijn liep, was dat erg belangrijk voor mij.” Hierop sloot oma Debby aan :”Ik vond het ook erg bijzonder om bij de geboorte van mijn eerste kleinkind aanwezig te kunnen zijn.”

Familiekring
Nadine is werkzaam als ambulant pedicure. “Mijn schoonouders gaan 1 dag per week op Cody passen en mijn ouders nemen ook 1 dag voor hun rekening. Dat is ideaal, zo kan ik gewoon blijven werken. Het is heel fijn dat Cody in familiekring kan worden opgevangen. Ik vind het heel bijzonder dat ze dat willen doen.”

Groot Hellevoet wenst de familie en de kleine Cody nog heel veel geluk samen.

Uit de krant