Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Een heerlijk avondje dankzij ‘Sint voor ieder kind’.

Algemeen 713 keer gelezen

Hellevoetsluis - Bij de voedselbank aan de Brasem konden donderdagavond, klanten van de voedselbank een grote zak van Sinterklaas ophalen. Dankzij de vrijwilligers van ‘Sint voor ieder kind’, konden veel mensen op 5 december de kinderschoentjes volstoppen met pakjes en lekkers.

Het uitdelen van de zakken vol met pakjes en lekkers liep gesmeerd. Brenda van Stichting ‘Sint voor ieder kind’ hield een oogje in het zeil. ”15 jaar geleden begonnen we met 50 kinderen. Inmiddels zijn dat er zo’n 200 geworden. Na al die jaren hebben we een uitstekend draaiboek en de organisatie loopt dan ook erg soepel. We beginnen al in oktober. Eerst vragen we aan Dansschool Rijo en de Hema of de cadeaus weer bij hun verzameld mogen worden. Tot nu toe werken ze ieder jaar mee. Daar zijn we hartstikke blij mee. Zonder deze centrale verzamelpunten zou het niet te doen zijn. Dan moesten we heel Hellevoetsluis door om overal de cadeaus op te halen. Vervolgens plaatsen we een oproep in de krant. We vragen mensen om een extra cadeau te kopen en dat in te leveren bij een van de verzamelpunten. Wij halen daar alle cadeaus weer op en gaan ze sorteren. We sorteren bijvoorbeeld op leeftijd en op jongen/meisje. We pakken alle cadeaus in en stellen de zakken zo eerlijk mogelijk samen. In iedere zak komen drie pakjes per kind. Ook stoppen we er chocoladeletters en wat strooigoed bij. Dit jaar mogen ze ook een leesboekje extra meenemen. Toen ik begon waren mijn dochters, Kimberly, Suzan en Natalie nog klein. Het was een heel gedoe om de pakjes verborgen te houden voor ze. Ik stopte alle pakjes maar in de dakkoffer van mijn auto. Nu helpen mijn dochters ieder jaar zelf mee. Hoe leuk is dat ? Heel het gezin helpt. Zelfs mijn moeder is erbij. Ik ben ook erg blij met de vele vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers zouden we het echt niet allemaal voor elkaar kunnen krijgen.”

Ilona kwam ook een zak met pakjes en lekkers ophalen voor haar kinderen. “Ik ben nu een paar weekjes klant bij de voedselbank. Het valt niet mee hoor. Een paar jaar geleden liep ik ook al bij de voedselbank. Ik vind het nu wel veel beter geregeld dan in die tijd. Het wordt allemaal goed geordend en er zijn veel producten, die anders weggegooid zouden worden. De voedselbank is voor mij een aanvulling op hetgeen dat ik niet kan halen en waar ik tekort in kom. Ik hoop natuurlijk snel weer uit de schuldsanering te komen. Als ik bij de kassa sta en ik betaal voor acht producten 30 euro, schieten de tranen in mijn ogen. Waar gaat dit heen, dit gaat gewoon niet meer. En dan is de voedselbank gewoon een uitkomst.”

Als u wilt doneren aan de stichting ‘Sint voor ieder kind’ kan dat op NL58INGB00006413295

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant