Na de bocht gaat er twee rijstroken richting de A15.
Na de bocht gaat er twee rijstroken richting de A15. stock

Aanpassing Hartelkruis start waarschijnlijk in 2024

Algemeen 862 keer gelezen

Nissewaard - Om de bereikbaarheid van Voorne-Putten te verbeteren is er vier jaar gewerkt aan een plan om geld vrij te krijgen van het kabinet. 

Er komt geld vanuit Den Haag, maar niet alle projecten kunnen direct gestart worden. Dat bleek uit de presentatie van de resultaten vorige week.

Voor Nissewaard staan de volgende verbeteringen in de planning: 

Aanpassing Hartelkruis van Spijkenisse naar de A15. Na de brug gaan straks twee banen richting de A15, die later ritsen naar één invoegstrook. 

Aanpassing Hartelkruispunt met de Groene Kruisweg (van A15 naar Spijkenisse). Er komt een extra opstelstrook, dus van twee naar drie. Hierdoor kunnen auto’s sneller Spijkenisse in en loopt de A15 niet vol bij de afslag.

Doortrekken van het fietspad van de Hartelbrug naar Spijkenisse, met een fietsbrug over de Groene Kruisweg.

Verbreden en verbeteren fietspad Zuidland-Spijkenisse

In het plan is ook de verbreding van de N57 opgenomen, maar daarvoor ontbreekt op dit moment budget bij het Rijk. Zodra er geld beschikbaar is, wordt de procedure gestart. De N57 is immers een rijksweg en daarvoor is een MIRT-onderzoek nodig. Vanaf het moment dat het MIRT onderzoek gestart is, zal het nog een jaar of zeven duren voor de weg aangelegd wordt. Ook moet er stikstofonderzoek gedaan worden. Stikstofdeskundigen zijn echter dun gezaaid en veelal met andere projecten bezig.

De verdubbeling van de N57 laat dus nog even op zich wachten, de andere aanpassingen kunnen al op korte termijn plaatsvinden. En het streven is om de aanpassingen op de Hartelbrug/het Hartelkruis afgerond te hebben voor de renovatie van de Spijkenisserbrug van start gaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant