Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

Sociale huurappartementen De Akkerranden

Algemeen 1.202 keer gelezen

Oudenhoorn - Op 29 november werd een koopovereenkomst getekend door BPD | Bouwfondsgebiedsontwikkeling en woonstichting De Zes Kernen voor 24 sociale huurappartementen in De Akkerranden. 

Anja van de Sijde, directeur-bestuurder van De Zes Kernen, is trots op het bereikte resultaat. “Voor het eerst in jaren gaat De Zes Kernen weer sociale huurwoningen in Oudenhoorn aanbieden. Binnenkort kunnen we dus bewoners blij maken met een mooie woning binnen een aantrekkelijke gebiedsontwikkeling. Een geweldig resultaat!”

Betaalbaarheid wonen
Paul Opstal, senior ontwikkelaar bij BPD, sluit zich hierbij aan. “De betaalbaarheid van wonen is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Samen met gemeenten en corporaties zet BPD zich in om wonen voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te houden. Al eerder realiseerden we in De Akkerranden 12 sociale koop eengezinswoningen en 12 bereikbare koopwoningen met een koopsom tot € 240.000,-. Hier mogen we op korte termijn deze 24 sociale huurappartementen aan toevoegen. De appartementen krijgen een luchtwarmtepomp, zodat huurders ook aanzienlijk op de energierekening kunnen besparen.”

Tegelijkertijd tekende de woonstichting ook de aannemingsovereenkomst met VORM 6D Wonen B.V. Dit appartementengebouw is de 5e bouwfase binnen De Akkerranden. Het appartementengebouw voor De Zes Kernen ligt met de hoofdentree aan deze brink.

Uit de krant