Afbeelding

Friese oranjekoek in de campagne van Orange the World

Algemeen 227 keer gelezen

Orange the World, Blooming Bakery en de Soroptimistclub Voorne-Putten- Rozenburg strijden samen tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Orange the World is de wereldwijde campagne van UN Women tegen geweld tegen vrouwen. Deze vindt jaarlijks plaats en ook in Nederland krijgt de campagne volop aandacht. Dat is hard nodig, want dagelijks krijgen wereldwijd miljoenen vrouwen met geweld te maken. Om het onderwerp extra in de belangstelling te brengen, is de speciale Orange the World-koek uitgebracht. Een smeuïge Friese oranjekoek, die als brievenbuscadeautje kan worden bezorgd.

Samen sterk tegen geweld tegen vrouwen
De oranjekoeken worden gebakken door Blooming Bakery, een sociale onderneming waar allerlei lekkers met zorg en liefde wordt bereid door cliënten van Fier, een landelijk expertise-en behandelcentrum dat slachtoffers van geweld weer op weg helpt naar zelfstandigheid.

Het idee voor de Orange the World-koeken komt uit de koker van Soroptimistclub Voorne-Putten-Rozenburg, een serviceclub die zich inzet om de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd te verbeteren.

Bestel de Orange the World-koek en maak geweld tegen vrouwen en meisjes bespreekbaar
Een doosje Orange the World-koeken kost €13,45 en wordt via een brievenbuspakketje verstuurd. De opbrengst komt geheel ten goede aan Fier/Blooming bakery. De koeken zijn leuk om iemand mee te verrassen, weg te geven als relatiegeschenk of gewoon om zelf lekker van te genieten.

Bestellen is mogelijk tot 1 januari 2023 via:https://bloomingbakery.nl/product/brievenbuscadeautje-orangetheworld/

Uit de krant