Wethouder Wouter Struijk en directeur CityKids Maritza Russel bij de opening van het Kinderzorghuis Blessing in Zuidland.
Wethouder Wouter Struijk en directeur CityKids Maritza Russel bij de opening van het Kinderzorghuis Blessing in Zuidland. Foto: Jac Ketting

Kinderzorghuis Blessing van CityKids geopend

Algemeen 682 keer gelezen

Zuidland – Wethouder Wouter Struijk opende donderdag, 24 november, het Kinderzorghuis Blessing van CityKids in Zuidland.

CityKids bestaat 10 jaar en heeft met de opening van dit nieuwe Kinderzorghuis inmiddels 10 vestigingen. Met de oplevering van deze ruimte wordt de laatste fase van het verbouwingstraject van het voormalig hotel-restaurant afgesloten.

Het gaat hier om de realisatie van een Medisch Kindzorginstelling en een verpleegkundig Kindzorghuis. In beide gevallen betreft het een voorziening met mogelijkheden voor 24-uurs zorg van (ernstig) zieke kinderen.

De Medische Kindzorginstelling levert verpleegkundige ondersteuning in een kindvriendelijke omgeving. Dit kan zich al voordoen direct na de geboorte maar ook als tussenstap van het ziekenhuis naar de thuissituatie. In het Kinderzorghuis vindt de zorg en begeleiding plaats van de laatste levensfase van het kind. In een veilig, warm en liefdevol vervangend thuis kan afscheid worden genomen van elkaar.

Binnen een groot verzorgingsgebied als dat van Nissewaard is er een urgente vraag naar de faciliteiten van een dergelijke instelling. Het Kinderzorghuis is mede mogelijk gemaakt door donaties van fondsen en organisaties.

CityKids is trots op haar nieuwe onderkomen in het historisch hart van Zuidland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant