Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Hellevoetsluis doet mee aan Orange the World

Algemeen 280 keer gelezen

Hellevoetsluis - In Nederland zijn in de afgelopen 5 jaar 747.000 mensen van 18 jaar of ouder slachtoffer geweest van fysiek en/of seksueel geweld. Dit betreft 5,5% van de Nederlandse bevolking. Het gaat hierbij om geweld gepleegd door iemand uit de (brede) huiselijke kring. 

Uit CBS-onderzoek blijkt dat het merendeel van vermoorde vrouwen in Nederland werd omgebracht door haar partner of ex-partner. Tussen 2017 en 2021 was dit bij zes op de tien vrouwelijke slachtoffers het geval.

Gemeente Hellevoetsluis doet mee in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt tot en met 10 december korenmolen De Hoop aan de Molenstraat in Hellevoetsluis oranje. Deze 16 dagen staat de wereld een moment stil bij vrouwenmishandeling.  Er wordt geprobeerd deze cirkel van geweld te doorbreken met de Orange the World campagne. Orange the World werkt samen met Veilig Thuis.  

Ook worden er twee tentoonstellingen (Spijkenisse en Hoeksche Waard) en een voorpremière in theater De Stoep in Spijkenisse georganiseerd. De rondreizende tentoonstellingen tonen 29 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld waarin ze gevangen zaten te doorbreken. De buitententoonstelling in Spijkenisse is te bezoeken van 29 november tot en met 27 december 2022 op het Theaterplein 1 nabij De Stoep. 

Op vrijdag 2 december 2022 vindt er in theater De Stoep in Spijkenisse om 15.00 uur een exclusieve voorpremière plaats van deze documentaire. Na afloop van de film gaan de deelnemers met elkaar in debat over ongewenst seksueel overschrijdend gedrag. Ook is er een panel aanwezig. Alle inwoners van Voorne -Putten zijn van harte uitgenodigd mee te discussiëren. Ook de professionals zijn van harte welkom. Voorpremière bijwonen? Graag aanmelden via www.nissewaard.nl/expositie

Op vrijdag 9 december aanstaande zendt NPO2 de documentaire ‘Belaagd’ uit. Een documentaire over ongewenst seksueel overschrijdend gedrag in Nederland. De documentaire is gemaakt in opdracht van KRO-NCRV en in samenwerking met Veilig Thuis.

Veilig Thuis is 24/7 gratis en anoniem bereikbaar via 0800-2000 of via de chat op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via www.veiligthuis.nl.

Uit de krant

Uit de krant