'Oudejaarsdag is natuurlijk onze topdag; dan gaan er ontelbare oliebollen en appelbeignets over de toonbank.'
'Oudejaarsdag is natuurlijk onze topdag; dan gaan er ontelbare oliebollen en appelbeignets over de toonbank.' Foto :Wil van Balen

Veertig jaar heerlijke oliebollen van ‘t Krulletje

Algemeen 939 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het geheime familierecept is wat de oliebollen van ‘t Krulletje zo ontzettend lekker maakt en waar menig Hellevoeter al 40 jaar lang ieder jaar voor terugkomt. Je kunt bij de oliebollenkraam op de Struytse Hoeck niet alleen terecht voor overheerlijke ‘gewone’ oliebollen, maar ook voor nutellabollen, bananenbollen, amandelspijsbollen, rumrozijnenbollen, berlinerbollen, appelbollen, appelbeignets en wafels met twee nieuwe smaken: karamel en sinaasappel.

Andrea (45) heeft het bedrijf acht jaar geleden overgenomen van haar vader Peter Krul. “Ik ben nog net niet tussen de oliebollen geboren” vertelt ze lachend. “Als jonge meid werkte ik altijd al mee. Toch wist ik niet gelijk zeker of ik verder wilde in de oliebollen. Daarom heb ik ook wat andere dingen geprobeerd. Je eigen zaak runnen brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Mijn vader heeft de afgelopen jaren achter de schermen geholpen en één dag in de week oliebollen gebakken. Dit is het eerste jaar dat hij helemaal niet meer bakt, behalve op oudejaarsdag, dan is hij er gewoon weer bij.”

Peter Krul vertelt bevlogen over de begin periode: “Toen ik veertig jaar geleden de kans kreeg om in Hellevoetsluis mijn eigen kraam te beginnen heb ik dat met beide handen aangepakt. Ondanks dat het een flinke een investering was voor een startende ondernemer. We zijn met een kleine kraam begonnen; vervolgens een grotere kraam en de huidige welbekende kraam is inmiddels al weer 26 jaar in gebruik. We hebben één jaar op de plek gestaan waar nu de Buiten-Veste staat, dat was destijds nog niet gebouwd. Sindsdien hebben we onze vaste stek vlakbij Roobol. Vroeger belden mensen naar Roobol om te vragen of we er al weer stonden. Tegenwoordig heeft ‘t Krulletje jr. een Facebookpagina waardoor iedereen op de hoogte is. Vanwege de renovatie van het winkelcentrum zijn we enkele meters opgeschoven zodat we geen last hebben van het nieuwe bruggetje als we de laatste van december week uitbreiden. Want vlak voor oud en nieuw is het altijd zo druk dat we een vrachtwagen naast onze kraam zetten om onze bakcapaciteit te verhogen.” Andrea is net zo enthousiast als haar vader. “Alles draait bij ons om oliebollen in deze tijd; het is ook zo’n een ontzettende gezellige tijd van het jaar. Oudejaarsdag is natuurlijk onze topdag; dan gaan er ontelbare oliebollen en appelbeignets over de toonbank. En staan mensen in een lange rij te wachten. We hebben weleens gehad dat de mensen tot aan ‘t Hoeckie stonden. Wij hebben zelf overigens niks aan oudejaarsavond; om 2 uur ‘s nachts ben ik al op en sta al om 3 uur te bakken. Je bent echt kapot na zo’n periode, maar dat hoort erbij. Maar de wetenschap dat veel mensen oud en nieuw vieren onder het genot van onze oliebollen, dat is echt mooi!”

Uit de krant

Uit de krant