Afbeelding
Foto: Wil van Balen

IBV grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen 2.258 keer gelezen

Hellevoetsluis - Even voor half twaalf werd de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt toen de stemmen bij alle 36 stembureaus geteld waren. Er werd een opkomstpercentage van bijna 39 procent behaald. Eerder op de avond leek het nog onder de 30 procent te blijven steken.

De drie grootste partijen zijn IBV, VVD en GroenLinks/PvdA. IBV komt als winnaar uit de bus met 28 procent van de stemmen wat resulteert in 11 zetels. VVD behaalt met 16 procent van de stemmen 6 zetels en GroenLinks/PvdA 4 zetels dankzij 10 procent van de stemmen.

Lijsttrekker IBV Rien Kap: “We hebben een grote overwinning behaald. Daar ben ik trots op. Trots op de inwoners dat die hebben gekozen voor IVB, dat betekent dat we een goede partij zijn. Mensen blijven vertrouwen houden in onze partij.” Hierna zullen de coalitiegesprekken gevoerd gaan worden. Kap: “Ik wil met elke partij praten. We sluiten niemand uit en dan snel een coalitie vormen. We gaan nu eerst een fles champagne opentrekken.”

Aart Jan Spoon VVD: “Het was best spannend, ik ben eigenlijk wel tevreden. We zijn toch de tweede partij van Voorne aan Zee geworden ondanks dat het landelijk niet zo geweldig gaat met de VVD. Nu snel verder, Voorne aan Zee verdient het om op 1 januari met een nieuw college van start te gaan.”

Bert Van Ravenhorst GroenLinks/PvdA: “Mooi resultaat, vier zetels, daar ben ik best tevreden mee.”

Aantallen per partij: 

IBV -  6665
VVD - 3773
GroenLinks/Pvda - 2512
CDA - 1768
D66 - 1469
FvD - 1004
Partij Voorne aan Zee - 1717
BVNL - 1690
ONS Brielle - 1625
Vrij Voorne - 952

Op 25 november zal om 10 uur de definitieve uitslag bekendgemaakt worden. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant