Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Flitsbezoek minister Hoekstra aan Hellevoetsluis

Algemeen 597 keer gelezen

Hellevoetsluis – Exact op tijd stapte minister Wopke Hoekstra (CDA) uit zijn auto voor de HEMA in Hellevoetsluis. Daar stond een afvaardiging van CDA’ers Voorne aan Zee op hem te wachten om samen een rondje over winkelcentrum De Struytse Hoeck te lopen en te flyeren op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen.

“In de eerste plaats hoop ik dat iedereen gaat stemmen omdat we de afgelopen tijd hebben gezien hoe de democratie onder druk staat” vertelt Hoekstra over zijn bezoek aan Hellevoetsluis. “Niet alleen buiten Nederland, maar ook in Nederland zelf met steeds meer aanvallen op democratische instituten. Het is essentieel dat we gebruik maken van het recht om te stemmen. Vaak zie je dat de opkomst bij lokale en provinciale verkiezingen lager is dan landelijk. En dat terwijl er ongelofelijk veel wordt besloten op gemeentelijk en provinciaal niveau, wat ons allemaal aangaat. Het is dus erg jammer dat we in Nederland niet massaal gebruik maken van ons stemrecht.”

Bij de landelijke verkiezingen en bij eerdere gemeenteraadsverkiezingen dit jaar in andere steden en dorpen heeft het CDA flink in moeten leveren. Het bezoek aan Hellevoetsluis op de verkiezingsdag is vanuit de landelijke partij aangeboden. “Natuurlijk hoop ik als leider van het CDA dat mensen op onze partij stemmen. Ik vind het zelf altijd hartstikke leuk om de enthousiaste vrijwilligers in het land te ondersteunen, dat doe ik graag. We hebben hier een enthousiast team. Volgens mij is dan alles mogelijk.” Lijsttrekker CDA Voorne aan Zee Wilbert van Borgonjen vult aan: “Wij doen het altijd goed bij herindelingsverkiezingen. Vijf of zes zetels in de nieuwe raad, daar hopen we op.”

Reinier Lieman directeur van HEMA Hellevoetsluis en lid winkeliersvereniging De Struytse Hoeck vertelt de minister trots over de renovatie van het winkelcentrum. “We hebben hier nog steeds gratis parkeren en dat hopen we zo te houden. Hierdoor hebben we als winkelcentrum een goede regiofunctie.” 

De ploeg CDA’ers liep vervolgens door de HEMA, richting het overdekte, naar het politiebureau. Het viel op dat de meeste mensen die in gesprek waren met de minister vertelden vandaag zeker te gaan stemmen. Ook opvallend was dat best veel mensen nog niet wisten op wie of welke partij ze hun stem zouden gaan uitbrengen. ‘Als je niet stemt dan moet je voor de rest je mond dichthouden’ was de mening van een van de winkelende mensen. En die mening was de meeste mensen toegedaan. Maar of iedereen nou wist wie die boomlange man tussen al die CDA’ers was? Na het rondje winkelcentrum Struytse Hoeck vertrok de minister richting Evertsenplein en vervolgens naar de Jachthoorn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant