Wethouder Spoon, voorzitter winkeliersvereniging Michiel van der Kooij en wethouder Schop zijn maar wat blij met deze nieuwe voorziening.
Wethouder Spoon, voorzitter winkeliersvereniging Michiel van der Kooij en wethouder Schop zijn maar wat blij met deze nieuwe voorziening. Foto: Wil van Balen
Video

Opening openbaar toilet winkelcentrum Struytse Hoeck

Algemeen 1.688 keer gelezen

Hellevoetsluis - Wethouders Aart Jan Spoon en Peter Schop kwamen maandag 14 november ter plaatse om samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging van winkelcentrum de Struytse Hoeck, Michiel van der Kooij, de officiële openingshandeling van het openbare toilet in het winkelcentrum te verrichten.

Het toilet is geplaatst naast de ANWB winkel langs het Kanaal door Voorne. Het toilet is gratis toegankelijk en tevens geschikt voor rolstoelgebruikers. Veiligheid staat voorop, er zijn vele sensoren in het toilet ingebouwd. Gewichtssensoren voorkomen dat kinderen zich kunnen opsluiten of dat meerdere mensen het toilet betreden. Lichamelijk gehandicapten die in het bezit zijn van een zogenaamde Eurosleutel kunnen deze sleutel uiteraard ook gebruiken voor het toilet. Het toiletgebouw is zelfreinigend en is een product van de Pop-Up Toilet Company. Het wordt door slimme software gemonitored, eventuele storingen en andere eventualiteiten geeft de software zelf door. Op de rol zit maar liefst 425 meter toiletpapier! Na iedere wc-gang worden het toilet, het fonteintje en de vloer gereinigd.

“Voor veel mensen is het heel normaal om een tijdje te gaan winkelen, maar als je last hebt van een maag-, lever- of darmaandoening is dat niet vanzelfsprekend. Dan moet je toegang hebben tot een toilet. Met deze voorziening maken we het winkelcentrum ook voor hen een stukje aantrekkelijker”, aldus wethouder Peter Schop.

Het winkelcentrum heeft het afgelopen jaar een grote opfrisbeurt ondergaan. Daarmee is het nog aantrekkelijker geworden, ook voor bezoekers buiten Hellevoetsluis. Wethouder Aart-Jan Spoon: “Dit winkelcentrum trekt bezoekers vanuit een groot gebied. We willen graag dat zij een langere tijd op het winkelcentrum kunnen doorbrengen. Een schone, nette toiletvoorziening kan daarbij niet ontbreken.”

Eurosleutel
De eurosleutel voor gehandicaptentoiletten is een Europabreed uniform sluitsysteem van toiletten voor lichamelijk gehandicapten, waarmee de begunstigden onafhankelijk en gratis toegang krijgen tot gehandicaptenvriendelijke sanitaire voorzieningen en faciliteiten met één enkele sleutel. De sleutel kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij snelweg- en stationstoiletten, openbare toiletten in voetgangersgebieden, toiletten in musea en toiletten bij overheidsinstanties. In Europa zijn meer dan 15.000 locaties waar de sleutel gebruikt kan worden.


Uit de krant