Afbeelding
Foto: Anastacia Schnock

Nieuwenhoorn (vr) maken goede competitiestart

Algemeen 487 keer gelezen

Nieuwenhoorn - De vrouwen van Nieuwenhoorn zijn na de succesvolle bekerronde de competitie in de vierde klasse 2 gestart met een 3-2 (1-2) overwinning tegen Stellendam.

De TC van Nieuwenhoorn liet er voor het eerste competitietreffen geen gras over groeien, want assistent-trainer Jorrit Hoezen had de vrouwen van Stellendam goed geanalyseerd. Nieuwenhoorn, dat de thuiswedstrijd in het blauwe uittenue uitkwam, moest het stellen zonder een aantal basisspeelsters. Coach Patrick Lagerwaard kon dit opvangen met een aantal meiden uit MO17. De thuisclub moest in de eerste helft tot twee keer toe een achterstand wegpoetsen. Rachel Benne reageerde attent op een dieptepass van ex-jeugdinternational Frederique Nieuwland en lepelde de bal over de Stellendamse doelvrouw: 1-1. Emma van den Bergh moest enkele keren handelend optreden om de spits van de bezoeksters van het scoren af te houden. Doch nog voor de rust was zij kansloos op een nieuwe inzet van de spits: 1-2. Nieuwenhoorn ging in de tweede helft tegen het hangende Stellendam, het team van ex-Nieuwenhoornaar Olaf Mouthaan, op jacht naar de gelijkmaker. Na enkele goede kansen was het Frederique Nieuwland, die voor de gelijkmaker tekende: 2-2. De formatie van Patrick Lagerwaard wilde meer. Het harde werk werd uiteindelijk beloond met een voltreffer van wederom Frederique Nieuwland: 3-2. Nieuwenhoorn moest het stellen zonder onder andere Rosalie Baas, Jasmijn Spaaij, Nadine Pietersz, Kelly van Heusden, Madelief de Ruijter en Chloe Noëlle Nederlof. De vrouwen van Nieuwenhoorn spelen zaterdag om 12.30 uur in en tegen Brielle.

Nieuwenhoorn: Emma van den Bergh; Romy Rondberg, Rosanne van der Wagt, Zoë van der Veld; Lieze Grootenboer, Suleika Schnocks, Brenda Noordermeer; Laura Tollenaar, Fabienne van den Berg, Rachel Benne, Jade Falandt, Suzanne Gouman, Marit Kwekel (foto), Kealy Feteris en Frederique Nieuwland kwamen ook in actie.

Uit de krant

Uit de krant