Nieuwenhoorn krijgt in extra tijd de kous op de kop

Algemeen 771 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft met de 0-1 (0-0) nederlaag tegen WNC de derde wedstrijd op rij verloren en bezet daarmee samen met FC ’s-Gravenzande de gedeelde elfde plaats in de Vierde divisie A.

‘’Dit was de slechtste ploeg, die ik tot nog toe in deze klasse heb gezien, maar we staan wel met lege handen’’, baalde assistent-trainer John Lopes Cruz na de domper tegen de club uit Waardenburg. ‘’We hadden ons al verzoend met het dik verdiende gelijkspel, maar ver in de extra tijd viel een bal zomaar voor de voeten van een tegenstander. Heel zuur.’’ Een beter spelend Nieuwenhoorn, dat het moest stellen zonder de geblesseerden achterhoede Victor de Blok, Gregory Paula, Kayo Renwarin en Mike van de Ruit had in de eerste helft alle twijfels weg kunnen nemen als onder andere Dimitri Gomes Almeida, Christiaan Dabaghian en Lukas Hamann beter met de geboden kansen waren omgesprongen. Nadat Nieuwenhoorn ook in de tweede helft enkele kansen onbenut had gelaten, werd de doorgebroken Dimitri Gomes Almeide op weg naar het doel halverwege de tweede helft met een trap in zijn gezicht van de centrale verdediger van WNC een halt toegeroepen. Gomes Almeida moest geblesseerd het veld verlaten en de WNC-er kwam er in plaats van rood met geel wel heel genadig vanaf. De achteroverleunende bezoekers, die met lange halen probeerden gevaar te stichten in de zwart witte defensie, gingen uiteindelijk met drie gestolen punten aan de haal toen Lukas Hamann en Melvin Winterberg de bal vanuit de ‘5-meter’ niet konden ruimen en het leer via Frank Molendijk voor de voeten belandde van een tegenstander die door de benen van doelman Mike van den Wijngaart raak schoot: 0-1. De deceptie was groot in het zwart-witte kamp. ‘’WNC was niet best, maar van dit soort ploegen moet je gewoon winnen. Misschien kunnen we wel beter tegen de koploper spelen dan tegen dit soort ploegen. Maar hoe dan ook, elke wedstrijd is voor ons een finale, of je nu tegen de onderste speelt of tegen de bovenste. Het is zaak om punten te pakken.’’ Nieuwenhoorn speelt zaterdag in Heemskerk tegen ‘koploper ODIN ’59.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Garrick Naarden, Delano a Cohen, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Luke Korver, Jeroen van der Wal (80. Ferani van Vugt); Frank de Regt; Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida (67. Melvin Winterberg), Christiaan Dabaghian (80. Jeffrey Burger).