Afbeelding

Bloembollen planten: een tuinfeestje

Algemeen 496 keer gelezen

Wil je in het voorjaar van prachtige kleuren genieten in de tuin? De herfst is het juiste moment om bloembollen te planten. Doe deze leuke activiteit eens met anderen en plant samen met mensen waar je plezier mee hebt.

Om in het voorjaar van bloembollen als tulpen en narcissen te kunnen genieten, is het belangrijk om ze al in de herfst te planten. Ze hebben dan genoeg tijd om sterke wortels aan te maken, voordat de winter valt. Na het aanmaken van wortels hebben de bloembollen namelijk een koude periode nodig om goed te kunnen bloeien in de lente. Wacht dus niet en ga gezellig aan de slag in je tuin.

Dichtbij

Steeds meer mensen ontdekken het positieve effect van de natuur, en willen zich er meer dan ooit mee omringen. Groen zorgt namelijk voor een rustgevend gevoel. De grote aantrekkingskracht van de natuur zorgt er ook nog eens voor dat je vaker zin hebt om naar buiten te gaan. Het fijne is dat je met bloembollen op een eenvoudige manier de natuur dichterbij haalt in je eigen tuin of op je balkon/terras. Je plant ze in potten, bakken of gewoon in de volle grond.

Buitenkamer

Bloembollen geven de mogelijkheid om het tuinseizoen zo vroeg mogelijk te starten, want het zijn namelijk de eerste bloeiers in het voorjaar. Dat is niet alleen leuk voor jou, maar ook ontzettend goed voor de biodiversiteit. In het vroege voorjaar zijn er nog niet veel bloemen beschikbaar die stuifmeel bieden waar insecten zoals bijen en vlinders van leven. Omring je buitenkamer dus met lekker veel tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers.

Samen

Zelf bloembollen planten is leuk, maar samen met anderen is het nog leuker! Maak er een tuinfeestje van samen met je partner, kinderen of vrienden. Je hebt plezier met elkaar en in het voorjaar is het genieten van prachtige bloemen. Tijdens het planten ontdek je dat bloembollen er niet uitzien alsof ze straks prachtige bloemen produceren. Maar schijn bedriegt, die prachtige bloemen komen echt! Als bonus brengen ze herinneringen van het plantfeestje.

Wil je meer weten over bloembollen? Kijk dan op www.bloembol.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant