Dansvoorstelling (Re) Connect draait in de week van de ontmoeting.
Dansvoorstelling (Re) Connect draait in de week van de ontmoeting.

Met ontzettend veel plezier, hard werken

Algemeen 255 keer gelezen

Hellevoetsluis – Maandag 12 september werd in Theater Twee Hondjes hard gewerkt aan dansvoorstelling (Re) Connect. Op 9 oktober zullen 10 ouderen vanaf 60 jaar en 6 jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud, deze dansvoorstelling ten uitvoer brengen. Tot het zover is, repeteren de dansers iedere maandagochtend om de voorstelling goed onder de knie te krijgen.

Het plezier spatte eraf op het toneel van Theater Twee Hondjes. Het was de tweede repetitie na de zomervakantie en dat viel echt nog niet mee. Ging je na die 4 tellen nou naar rechts of naar links? Draai je naar binnen of naar buiten en bij welk groepje stond ik ook alweer? De oudere dansers hadden het er, onder veel gelach, maar druk mee.

Docent dans, Marjolijn Breuring, is de drijvende kracht achter dansproject Move in Balance. “Vorig jaar had Stichting Durf te Dromen, Gouden Dans uitgenodigd. Gouden dans is een organisatie, die in heel Nederland, met ouderen theater maakt. Ik liep zelf ook al rond met zo’n plan en zag het als een kans, om te vragen of ik eens mee mocht kijken. Ik kon zo observeren en ideeën opdoen. Op een dag was de dansmaker ziek en mocht ik invallen en de repetitie leiden. Ik ben de week erna gewoon door het leven gestuiterd. Het was zo leuk om te doen. Toen dat project afgerond was, ben ik een serie danslessen voor ouderen gaan geven in de studio van het Helinium. Van daaruit is dit tot leven gekomen.

Ik wilde met ouderen een voorstelling maken, met daarnaast een jongeren variant. Ik werk ten slotte al meer dan 25 jaar op Helinium met jongeren. Gaandeweg merkte ik, dat ik beide groepen meer moest gaan integreren. De zondag voor de zomervakantie hebben we samen gerepeteerd en werd oud en jong samengevoegd. Dat gaf een enorme boost aan energie. Na afloop hebben we met elkaar geluncht en ontstond er fijn informeel contact. De laatste twee maandagen voor de voorstelling, repeteren de ouderen en jongeren ook samen, zodat we er echt een geheel van kunnen maken.
Op maandag 3 oktober houden we een openbare repetitie. Iedereen is vanaf 11.30 uur welkom in Theater Twee Hondjes om te komen kijken. Voor ons een goede oefening om te zien of alles goed werkt met publiek erbij. Dit zal tot 12.30 uur duren.” U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar m.breuring@chello.nl.

De voorstelling gaat in op het thema verbondenheid. Wat is nodig om je verbonden te voelen met jezelf en de wereld om je heen. Na afloop van de voorstelling is het podium ook geopend voor de toeschouwers om zelf de voetjes van de vloer te doen. Zo kan er samen heerlijk worden gedanst.

Dansvoorstelling (Re)Connect, zondag 9 oktober 15.00 uur €9,50 Kaartverkoop :
www.theatertweehondjes.nl

Uit de krant

Uit de krant