Afbeelding
Foto: Pixabay

Ingezonden: Engelen bestaan nog

Algemeen 1.073 keer gelezen

De redactie ontving een e-mail van Fransien Koedoot uit Ouddorp die erg blij is met de eerlijke vinder van haar tasje. Ze schrijft het volgende: 

Afgelopen donderdag was ik , al vijf jaar gepensioneerd, uitgenodigd op de Brinio bij de Pameijer voor een feestje van oud-collega’s. Ik had zin om de bewoners en oud collega’s weer te ontmoeten.
Maar…voor mij geen feestje, ik verloor tijdens het fietsen mijn tasje met telefoon, paspoort en alle belangrijke pasjes en ook nog een reservefietssleutel .
Dus ten einde raad. Wist het nummer van mijn man thuis in Ouddorp niet uit mijn hoofd.
Collega’s hielpen nog met bellen naar instanties. Verloren voorwerpen doorgeven moet echter allemaal online, niet bij de politie, maar bij de gemeente.
Mijn man reageerde niet, dus op weg naar onze schoonzoon in Hellevoetsluis. Gelukkig reageerde mijn man daar wel.
Ik was nl. benieuwd of hij was benaderd door de vinder. Ik wist dat het telefoonnummer van mijn man in een vakje van mijn telefoon zat. Helaas was hij niet gebeld. Dus ik snel naar Ouddorp fietsen om de pasjes te gaan blokkeren en de instanties in te lichten dat ik van alles kwijt was. Onderweg allerlei doemscenario’s in mijn hoofd van : geplunderde bankrekening, OV chipkaart, nieuw paspoort aanvragen, want we gaan bijna naar het buitenland etc etc. Toch nog hoop; alles wat ik in mijn leven had verloren was meestal terug gekomen.
Toen ik thuis kwam, was mijn man inmiddels benaderd en het tasje bleek gevonden te zijn door ‘een eerlijke vinder’ een aardige mevrouw uit de van Galen , vlak naast het adres waar die avond het feestje was.
Ik was dolblij die mevrouw verdient een dikke pluim, dus ik weer terug fietsen naar Hellevoetsluis op vleugels, want onze schoonzoon had inmiddels het tasje opgehaald.
Mijn dochter zei:’ Er bestaan nog engelen.’
Met dit verhaal wil ik aangeven juist in een tijd waar veel nare dingen in het nieuws komen, er ook goed nieuws is!
Hartelijk dank mevrouw van de Van Galen, u bent een engel.


Fransien Koedoot uit Ouddorp

Uit de krant