Wilt u kleding doneren? Kledingbank ZHE kan altijd kleding gebruiken.
Wilt u kleding doneren? Kledingbank ZHE kan altijd kleding gebruiken.

Steenrijk, straatarm filmt bij Kledingbank Hellevoetsluis

Algemeen 5.093 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 14 september 20.30 uur is er weer een uitzending van het SBS programma Steenrijk, Straatarm. Voor deze aflevering bezocht de filmploeg Hellevoetsluis. 

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én dus leven? De Vlaamse Stijn investeert op jonge leeftijd zijn spaargeld in internationale valuta. Daarmee is hij zó succesvol dat Stijn zich op zijn zevenentwintigste al miljonair mag noemen. Hij leert de Nederlandse Roos kennen als zij een cursus bij hem volgt. De vonk slaat over en samen leven ze in luxe.  Het stel is voor een week in het huis van het Hellevoetse gezin getrokken en is een dag bij de Kledingbank geweest om te helpen en te kijken hoe het er aan toegaat. En om te zien waar het gezin uit Hellevoetsluis hun kleding vandaan haalt.

 “Het is mooi dat we op deze manier gelijk weer wat meer bekendheid krijgen. Sommige mensen weten helemaal niet van het bestaan van de kledingbank” vertelt de coördinator Kledingbank ZHE. “Met de huidige situatie in Nederland schat ik dat er veel mensen zijn die baat zouden hebben bij dit initiatief maar niet eens weten dat we er voor ze zijn. En ook voor donateurs; ieder kledingstuk is van harte welkom. We hebben nu alles omgehangen naar winterkleding in onze rekken. We merken dat we een enorm tekort hebben aan kleding voor puberjongens van 12 tot 16 jaar. Ook de jongens en mannen van de vluchtelingenboot hebben bijna allemaal maatje S wat precies het maatje is van deze puberkinderen. Soms komt er een gezin en is er van alles voor de meiden maar voor de jongens is er niks, dat is zo erg Dus ik zou gelijk een oproep willen doen: heeft u nog kledingstukken voor tieners doneer ze dan bij ons!”

Uit de krant