Afbeelding
Foto: PR

Azkaloth debuut fantasyboek Anneke de Waard

Algemeen 595 keer gelezen

Hellevoetsluis - Anneke de Waard uit Hellevoetsluis heeft haar eerste fantasyboek uitgebracht. Azkaloth is een fantasierijk verhaal over goden, demonen, draken en een held op zijden kousen.

Anneke de Waard heeft veel verhalen geschreven, maar niet eerder gepubliceerd. In Azkaloth komen veel elementen uit haar oude verhalen samen. Ze bleken goed in elkaar te passen en vormen samen een groter geheel. Het verhaal is nieuw, maar de puzzelstukjes waren er al. 

Azkaloth speelt zich af op een eilandengroep, waar rijkelui genieten van een leven zonder regels. Totdat de koning van het noordelijke continent de Eilanden bij zijn rijk wil inlijven. Zijn strenge wetten zouden het einde van de wereld betekenen. Lang geleden heeft een profeet de komst van een groot kwaad voorspeld, maar ook de komst van een held, die het kwaad voor eens en altijd zou kunnen stoppen. Wat kan het anders zijn dan dit? Het enige wat de Eilanders hoeven te doen is een held kiezen. Maar wat betekent het als de held gekozen wordt en het niet zijn lotsbestemming is? Kan hij zonder hulp van een mentor de juiste keuze maken? Deze en andere vragen vormden de inspiratie voor het verhaal.

Het boek is online te bestellen en is ook bij boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle verkrijgbaar.

Uit de krant