Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Foto’s

Pretland met heuse meet & greet met Buurman en Buurman

Algemeen 376 keer gelezen

Hellevoetsluis – Zaterdag 13 augustus vond er een groot kinderfeest plaats op winkelcentrum De Struytse Hoeck: Pretland. Een draaimolen, gratis suikerspin, een kleurplatenterras en nog veel meer. De activiteiten waren in het hele centrum te vinden. Veel kinderen (en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s), beleefden een hele gezellige dag. Als klap op de vuurpijl kwamen de populaire Buurman en Buurman ook nog langs voor een meet and greet.

Ondanks het warme weer, waren best veel mensen naar het winkelcentrum gekomen om te genieten van de vele activiteiten, die voor de kleintjes georganiseerd werden. Aan de kant van fietsenwinkel Halfords stond een draaimolen opgesteld. Terwijl de kleine Zoë May genoot van haar rondjes op de draaimolen, stonden opa Nico met zijn zoon Nick lekker in de schaduw toe te kijken. Opa Nico Johannes heeft twee zonen, Nick en Johan, “maar”, grijnst hij, “ze zijn echt niet naar mij vernoemd hoor”. Bij de suikerspinnenkraam genoot Jace (net 4 jaar geworden) van een grote roze suikerspin. Grote zus Destiny (7) heeft haar suikerspin al op. “Mijn broertje Jace is al in de draaimolen geweest, ik wil straks ook nog wel in de draaimolen hoor”.

Ter hoogte van modewinkel Shoeby konden de kleintjes lekker bouwen met grote gekleurde blokken. De kleine Milan (3) was ijverig in de weer met een enorme toren. Moeder Melinda stond toe te kijken. “Ik vind het zo leuk dat er iets voor de kleintjes georganiseerd wordt. Milan is ook groot fan van Buurman en Buurman, dus daar gaan we zo zeker even naar toe. Bij het springkussen hield Anouk (22) uit Etten-Leur de springende kinderen goed in de gaten. “Doordeweeks werk ik in de kinderopvang en in het weekend reis ik met het springkussen door het land. In de schaduw is het goed te doen en ik vind het werken met kinderen gewoon hartstikke leuk.” 

Cynthia van Multivlaai was ook hartstikke blij met de activiteiten op het winkelcentrum. “Ik vind het heel leuk dat er nu iets voor de allerkleinsten georganiseerd wordt op het centrum. Voor kleine kindjes is er meestal niet zoveel. Het is ook hartstikke goed voor de klandizie en het trekt veel mensen. Ik ben er heel erg blij mee.” Op het terras, lekker in de schaduw, zaten vriendinnen Joyce en Maaike. Joyce had dochter Nova (5) en neef Stijn (9) bij zich. Nova zag er wat verhit uit met haar rode wangen. Joyce vertelt lachend : “Die rode konen zijn niet alleen van de warmte op het springkussen hoor, ik denk dat er ook wel wat resten suikerspin op haar wangen hangen. Maaike’s dochter Vajen (7) had haar suikerspin al lekker opgepeuzeld. Zoontje Xavi (4) hielp onze verslaggever even: “Xavi schrijf je echt met een X hoor.” Maaike : “De kinderen zijn groot fan van Buurman en Buurman en ze kunnen niet wachten om ze in het echt te zien. 

Wat verderop op het terras zat mevrouw Molendijk lekker te genieten van een kopje koffie. Haar rollator stond naast haar geparkeerd. “Ik vind dit allemaal erg gezellig. Mijn man is overleden dus ik ben maar alleen. Dan kom ik naar het winkelcentrum voor wat mensen om me heen. Als ik thuis blijf kan ik wel van de ene muur naar de andere muur lopen, maar dat schiet ook niet op. Trouwens, ik heb wel leuke plantjes in mijn tuin, maar die zeggen ook niet veel tegen me”, besluit ze met een grote glimlach. 

Hoogtepunt uiteindelijk was natuurlijk voor de kleintjes. het knuffelen en handjes schudden met Buurman en Buurman. En als je dan nog met je helden op de foto bent geweest kan zo’n dag toch niet meer stuk. “A je To”, de kreet van Buurman en Buurman betekent dan ook : “en dat is het”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant