Felicitaties voor de 100-jarige (Foto: Wil van Balen)
Felicitaties voor de 100-jarige (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Mevrouw van der Pluijm-Poldermans 103 jaar

Algemeen 888 keer gelezen

Hellevoetsluis - In zorgcentrum de Rozenhoek was het afgelopen woensdag 3 augustus groot feest. Wethouder Aart-Jan Spoon kwam namens de gemeente felicitaties brengen met een mooie bos bloemen. Mevrouw van der Pluijm - Poldermans vierde maar liefst haar 103e verjaardag. Een respectabele leeftijd voor een zeer pientere, respectabele dame.

Mevrouw van der Pluijm - Poldermans was erg blij met alle mooie bloemen en de vele kaarten. Dochter Agnes en haar man Ruud waren al vroeg bij haar gekomen om de kamer mooi te versieren. Ook schoonzoon Marius en zijn nieuwe vrouw waren aanwezig. Marja, de eerste vrouw van Marius, is al wat jaartjes geleden overleden. Het is dus best bijzonder dat schoonzoon Marius en mevrouw van der Pluijm nog steeds een goede band hebben. 

Marius : “Toen mijn schoonmoeder al 95 was, moest ik gaan vertellen dat ik een nieuwe vrouw had. Daar zag ik best wel tegenop. Mijn schoonmoeder reageerde met : “Oh jongen, wat ben ik blij voor je. Je bent toch nog veel te jong om alleen te blijven.””

Dochter Agnes, ondertussen ook al 80 jaar, vertelt hoe haar moeder in de Rozenhoek is terechtgekomen : “Tot maart 2021 woonde mijn moeder nog zelfstandig in Den Haag. Corona maakte daar een eind aan. Er volgde een opname op de Covid afdeling. Tegen de tijd, dat mijn moeder genezen was, kon ze niet meer met haar rollator lopen. Ze had te lang in een rolstoel gezeten zodat het lopen sterk was achteruit gegaan. Ze kreeg de indicatie verpleeghuis en verhuisde naar de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Ze was daar diep ongelukkig. Er volgde een zoektocht naar een fijn verpleeghuis. Aangezien wij in Spijkenisse wonen, zochten we in deze buurt. Bij de Rozenhoek kwam een kamer vrij en we moesten snel beslissen. Gelukkig zijn we heel blij met de keuze.” 

Mevrouw van der Pluijm : “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik mag vaak op het balkon in het zonnetje zitten, daar geniet ik van.” Mevrouw van der Pluijm heeft in haar leven, veel vrijwilligerswerk gedaan. Ze heeft 25 jaar lang geld ingezameld voor het ouderenfonds. Voor deze inzet, heeft ze van de gemeente Den Haag dan ook een oorkonde en een erepenning ontvangen. Ook is er vaak gecollecteerd. De kinderen werden dan ingeschakeld en ook aan het werk gezet. 

Toen mevrouw van de Pluijm nog maar een maandje in de Rozenhoek woonde, verraste ze iedereen met de mededeling : “Ik ga op vakantie.” Al 14 jaar gaat mevrouw van der Pluijm met de Johanniter-orde op vakantie. Deze organisatie heeft als doel ouderen die zorg nodig hebben, een fijne vakantie te bezorgen. Mevrouw van der Pluijm : “Mijn kinderen en kleinzoon zorgen erg goed voor mij. Ik kan altijd op ze bouwen. Dat is in deze tijd best bijzonder. Ik vind dat een zegen.”

Uit de krant