Door de brand heeft de oplevering grote vertraging opgeleverd (Foto: Wil van Balen)
Door de brand heeft de oplevering grote vertraging opgeleverd (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Gevolgen brand zijn groot

Algemeen 3.159 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zondag 1 mei rond 18.00 brak er brand uit in een appartementencomplex in aanbouw aan de Amnesty Internationallaan. De brand bleek aangestoken en inmiddels zijn er aanhoudingen verricht. 

Door de grote schade die de brand heeft aangericht aan het bouwdeel De Sopraan loopt de oplevering vertraging op.

“Het schadebedrag loopt in de miljoenen en we staan daarover in nauw contact met onze verzekeraar. We hebben ondertussen een duidelijk beeld van de schade, maar wat uiteindelijk de exacte omvang van de schade gaat worden, weten we pas als de laatste onderzoeken zijn afgerond,” laat een woordvoerder van Bouwonderneming Stout B.V. weten aan onze redactie. “We beseffen maar al te goed dat de kopers – net als wij – enorm geschrokken zijn van wat de brand heeft veroorzaakt. Vanaf net na de brand houden we de kopers wekelijks op de hoogte door middel van een nieuwsbrief. Dat wordt als positief ervaren. Begin juli hebben wij alle kopers individueel hun toekomstige woning laten zien waardoor zij meer inzicht in de situatie hebben gekregen. Op onze beurt hebben wij de kopers laten zien dat wij alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de woningen straks als nieuw worden opgeleverd.”

Er zijn inmiddels vier specialistische bedrijven bij betrokken die advies geven op het gebied van reinigingsmethoden en het daadwerkelijk herstel. De resten van de brand, de zwarte muren en plafonds worden gereinigd en hersteld. Na reiniging zijn zowel de zichtbare als de onzichtbare gevolgen van de brand hersteld. Dit vergt maatwerk omdat vrijwel iedere woning een ander schadebeeld kent. Uiteraard worden de onderaannemers en leveranciers vanuit hun kennis en kunde betrokken bij het herstel van de brandschade.

In de woningen waar een afbouwpakket, bestaande uit binnenmuren, tegelwerk, binnenkozijnen en afmontagemateriaal was aangebracht is besloten om dit weer af te breken en opnieuw op te bouwen. Daarnaast wordt het hele binnengebied (de stallingsgarage) van het bouwdeel Sopraan - het gedeelte waar de brand is ontstaan – afgebroken. De constructie is zodanig aangetast, dat deze niet meer behouden kan worden. Het aangrenzende gevelmetselwerk wordt ook verwijderd en opnieuw aangebracht.

Bouwonderneming Stout B.V. is direct na de brand in gesprek gegaan met hun bouwpartners die op dat moment aan het werk waren op het bouwdeel Sopraan. Daardoor is er vertrouwen dat eventueel personeelstekort geen rol zal spelen in de spoedige herbouw van het bouwdeel de Sopraan. Iedereen zet zich voor de volle 100% in.

Uit de krant