De reddingsposten in de stalling van Veiligheidsregio Haaglanden, de post links op de foto komt naar Hellevoetsluis
De reddingsposten in de stalling van Veiligheidsregio Haaglanden, de post links op de foto komt naar Hellevoetsluis

Nieuwe post reddingsbrigade Quackstrand

Algemeen 1.705 keer gelezen

Hellevoetsluis - Deze zomer wordt aan het Quackstrand een tijdelijke voorziening geplaatst voor de Helvoetse Reddingsbrigade. Het liefst zou iedereen gezien hebben dat de nieuwe post er al zou staan, maar het te doorlopen vergunningentraject duurt helaas langer dan vooraf was ingeschat. In de loop van de maand september zal het gebouw geplaatst worden.

De gemeente Hellevoetsluis heeft samen met de Helvoetse Reddingsbrigade gekeken naar een geschikte reddingspost en men is uitgekomen bij de post van de Veiligheidsregio Haaglanden. Een typische oranje post die groter is dan het huidige gebouw. Deze post zal worden geplaatst op het Quackstrand. Het ‘nieuwe’ gebouw is tijdelijk. Samen met Staatsbosbeheer zullen de mogelijkheden voor een nieuw onderkomen onderzocht worden. Het is de wens van zowel de gemeente als het recreatieschap dat er bij het nieuwe onderkomen tevens een toiletgebouw wordt gebouwd dat tevens rolstoeltoegankelijk is.

Bert Vinke, voorzitter van de Helvoetse Reddingsbrigade is blij dat er nu voortgang is. “We zijn al een aantal jaren in samenwerking met de gemeente bezig om vervanging te regelen voor het verouderde gebouw dat nu aan het Quackstrand staat. Nu komt het er eindelijk van, wij zijn enthousiast. Wij kijken uit naar een spoedige plaatsing ter vervanging van onze huidige post.”

Uit de krant