Roselie en Peter (Foto: Wil van Balen)
Roselie en Peter (Foto: Wil van Balen)

Hellevoeters lopen Nijmeegse 4daagse

Algemeen 1.112 keer gelezen

Peter Vermaat en zijn dochter Roselie hebben vorige week de Nijmeegse 4daagse volbracht. Ze liepen samen dagelijks 40 kilometer en zijn deze dagen zonder noemenswaardige problemen doorgekomen. 

Roselie: “Het viel heel erg mee, alleen op de laatste 10 kilometer kreeg ik wat last van mijn scheen. Ik ben toen erg goed op een commandopost geholpen, dat is perfect geregeld tijdens de 4daagse.”

Peter vertelt dat hij eerst als militair had ingeschreven. Totdat zijn dochter aangaf mee te willen lopen. “Ik kwam er achter dat de routes van de militairen en burgers niet helemaal parallel lopen, dus ik heb me direct aangemeld als burger. Vervolgens was het nog zoeken geblazen naar een slaapplaats. Maar uiteindelijk vonden we een gedeelde slaapkamer bij een man die dit jaar voor het eerst kamers beschikbaar stelde. Dat bleek een gelukstreffer! De man kookte dagelijks een lekker 3-gangendiner voor ons en de kamer was gelegen op 100 meter van de start, je kunt het niet beter treffen.”

Voor het eerst
Peter en Roselie liepen beiden voor het eerst mee. Op de vraag of dit eenmalig was, volgt een overtuigende reactie: “Uiteraard doen we volgend jaar mee, je wordt als het ware besmet door een virus. Het werkt verslavend om te lopen met zoveel gelijkgestemden in een goede sfeer.” Op de Via Gladiola werden Roselie en Peter ingehaald door drie vriendinnen van Roselie, uiteraard met gladiolen, maar ook met een roos.

Nijmeegse 4daagse 2022
42.174 wandelaars van 69 verschillende nationaliteiten verschenen vorige week aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Deze duurde dit jaar vanwege de tropische hitte van de dinsdag slechts drie dagen. 34.394 wandelaars hebben de 30, 40 of 50 kilometer per dag uitgelopen. De Nijmeegse Vierdaagse, officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar wordt gehouden en start op de derde dinsdag van juli. De Nijmeegse Wandelvierdaagse is de oudste en meest bekende Vierdaagse in Nederland.

Uit de krant