Afbeelding
Ger den Reijer

Verkeerssituatie Molenweg onveilig

Algemeen 1.470 keer gelezen

Hellevoetsluis - Bewoners van de Molenweg en de woningen van nieuwbouwproject ‘At home in 3223’ maken zich nog steeds zorgen omtrent de verkeerssituatie in hun omgeving.

Een bewoner: “Eigenlijk begint het al bij de afslag van de rotonde aan de Amnesty Internationallaan, richting Sportlaan. Het is daar altijd een gedoe, zeker nu fietsers vanwege werkzaamheden op de weg terechtkomen, ondanks de geplaatste borden. 

Ook als wij de wijk uitrijden ontstaan gevaarlijke situaties, zeker als het weggetje bij het gebouw van Push volstaat met ouders die hun kind naar school hebben gebracht. 

En dat worden er steeds meer, want het is voor kinderen niet veilig te doen om lopend of op de fiets naar school te komen.”

Zogenaamde punaise
Richting de nieuwe wijk is de verkeerssituatie al niet minder onveilig. Even voorbij de winkel van Scapino zou een zogenaamde punaise worden aangelegd, waardoor de situatie voor (overstekende) fietsers en voetgangers wordt verbeterd, maar vooralsnog is daar weinig van te zien.

Ook de aldaar veelvuldig geplaatste haaietanden maken het er niet overzichtelijker op.

Weinig hoop
Een gesprek op het gemeentehuis met wethouder Schop en enkele ambtenaren heeft de bewoners weinig hoop gegeven op een snelle oplossing van de problemen die zij signaleren.

De Molenweg is nog steeds niet optimaal verlicht (er ligt al ruim een jaar een weggehaalde lantaarnpaal in de berm) en ter hoogte van de vroegere winkel van Flinterman staat nog steeds een blokkade.  

Alles bij elkaar is de hele infrastructuur een probleem, aldus de bewoners.

De verkeersveiligheid moet, zeker ook voor de kinderen die deelnemen aan het verkeer, prioriteit krijgen, stellen zij.

Woordvoerder gemeente
In januari van dit jaar gaf een woordvoerder van de gemeente het volgende aan over de Molenweg: “De weg is nog niet af en nog niet open. De weg is vanaf de Sportlaan toegankelijk gemaakt voor bestemmingsverkeer in de nieuwe wijk, dit wordt middels het bord Eigen Weg aangegeven. Wij denken dat het op dit moment een zo veilig mogelijke situatie is. De verwachting is dat de weg medio 2022 geopend is.”

De bewoners hopen dat er voordat in augustus de scholen weer beginnen adequate maatregelen en voorzieningen zijn getroffen om de nieuwe wijk veilig in en uit te kunnen. Ze vragen opnieuw aandacht voor zowel het auto- als het fietsverkeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant