Afbeelding
Foto: Pixabay
Agenda

Wat is er te doen dit weekend?

Algemeen 160 keer gelezen

Hellevoetsluis - In onze agenda een aantal tips voor leuke uitjes in Hellevoetsluis en omgeving. Kijk ook in de editie van deze week en in onze online agenda voor meer tips. 

Gratis uitzicht op hoog niveau!
Hellevoetsluis - Aanstaande zondag, 10 juli, is de vuurtoren in de Hellevoetse Vesting opnieuw geopend voor publiek van 12.00 – 16.00 uur. In de komende maanden wordt u diverse malen in de gelegenheid gesteld om dit bijzondere gebouw ook van binnen en van boven te bekijken. En dit jaar is helemaal bijzonder want de vuurtoren bestaat precies 200 jaar! De opgang naar de top is smal en een flinke klim, maar vooral de moeite waard.  De toegang is gratis.  De openstelling wordt mogelijk gemaakt door de Vuurtorenvrijwilligers van de Stichting Promotie Hellevoetsluis. Zij zijn nog op zoek naar enthousiaste mensen die het team willen versterken. Voor informatie Gerrit Horstman 06 - 53 35 72 20.

Summer Party De Klinker
Hellevoetsluis - Op 9 juli organiseert De Klinker een grote Summer Party.  Met mini kermis, springkussens, stoomtreintje voor de kleinere kinderen, grabbelton schminken en nog veel meer. Voor de wat ouderen een vrije markt, baristo stand, Life optreden van diverse artiesten, sponsor loterij met hele mooie prijzen o.a. met 4 personen naar de Efteling als hoofdprijs en heerlijk Surinaams eten tussen 12.00 uur en 14.00 uur dit alles buiten is gratis voor jong en oud. Alleen binnen zullen de consumpties wel een kleine prijs kosten.

Rommelmarkt/garagesale
Hellevoetsluis - Op zat 9 juli is er een rommelmarkt/garagesale op het erf van Westdijk 51, 3222 ER in Hellevoetsluis. Deze duurt van 9.00 tot 15.00 uur.

Triathlon Vesting
Hellevoetsluis - Zaterdag 9 juli klinkt het startschot van de eerste triathlon in Hellevoetsluis. De start is om 10.00 uur met de heren recreanten. Om 15 uur starten de dames als laatste groep. Kijk op www.hellevoetheroes.nl

Excursies Tiengemeten
Tiengemeten - Ontdek de Oude Polder zaterdag 9 juli Maak samen met de gids een wandeling naar de Oude Polder en hoor onderweg het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het eiland. Huifkartocht zondag 17 juli Ga mee in de huifkar langs de mooiste plekjes op Tiengemeten.

Feest Natuurspeeltuin 
Hellevoetsluis - Op 9 juli is het weer feest op de Natuurspeeltuin. Dan worden er  tipi’s gebouwd en een kampvuurtje gemaakt! Op naar weer een gezellige speeldag op de Atalanta van 13.30 tot 17.00! Komen jullie ook?

Zomerfeest Tinte
Tinte - Ook dit jaar is er weer een prachtig programma samengesteld bestaande uit meer dan 40 acts, artiesten & activiteiten. Meer info:www.tinte.nl

Foodtrucks
Brielle - Van vrijdag 8 t/m zondag 10 juli strijkt de TOOST-karavaan met foodtrucks, een zomerse muziek line-up, kunstzinnig kids-programma en véél lekkers en gezelligheid neer in het Bleijkers Bolwerk. Toegang is gratis!

Concert Sir Oliversband 

Hellevoetsluis - De uit 29 muzikanten bestaande bigband uit Den Bommel heeft de afgelopen jaren voor een spetterende concert gezorgd waar nog lang over na gepraat is. Het repertoire bestaat uit jazz, latin en funk, maar ook popnummers passeren de revue. Deze muziekkeuze staat garant voor een swingend optreden voor een breed publiek. De bevlogen dirigent Machiel de Kruijf weet met zijn deskundigheid het orkest naar hoog muzikaal niveau te brengen. Samen met het enthousiasme van de bandleden zorgt dit meestal voor een groots optreden. Dus zaterdagavond 9 juli er nog even  lekker tussenuit en genieten van heerlijke muziek in het Brandweermuseum, en . … de concerten worden gratis aangeboden. Het concert begint om 19.30 uur.

Uit de krant

Uit de krant