Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Feestelijke opening botenhelling Quackstrand

Algemeen 1.436 keer gelezen

Hellevoetsluis – Vandaag werden de botenhelling en steiger bij het recreatiegebied Quackstrand geopend. Aart Jan Spoon, wethouder en bestuurslid van het Recreatieschap Voorne-Putten, gaf met Paul van Keulen, Voorzitter van Sportvisserij Zuidwest Nederland het officiële startsein om de botenhelling open te stellen. Watersporters hadden al ontdekt dat de trailerhelling klaar is en maakten er al volop gebruik van afgelopen weekend.

Tijdens de opening was er geen watersporter beschikbaar die net even zijn boot het water in wilde laten. Toevallig was de waterpolitie in de buurt en natuurlijk schoten zij te hulp zodat er een leuk plaatje gemaakt kon worden. Een toegesnelde speedboot kwam langszij waardoor duidelijk is te zien hoe breed de helling is. Je kunt dus, mits je natuurlijk over goede stuurmanskunsten bezit, twee boten tegelijkertijd in of uit het water krijgen. Tussen zonsopgang en zonsondergang mag er worden aangemeerd.  

“Toen ik vier jaar geleden wethouder werd, waren we al bezig met de kwaliteitsimpuls Quackstrand” zegt wethouder Aart Jan Spoon tijdens zijn speech. “Grootse plannen die snel uitgevoerd zouden gaan worden. Twee jaar geleden werd het project Quackstrand afgerond. Het strand, de parkeerplaatsen, de wandelroutes waren klaar. Op het oude Quackstrand was er een trailerhelling, maar daar ligt nu zand vanwege de verbreding van het strand.” Overigens is er ook nog een stranddouche en een watertappunt gerealiseerd. Een nieuw toiletgebouw met een nieuwe post voor de reddingsbrigade staan nog op de planning. 

De nieuwe helling ligt dichterbij de dam. Dat is ook de reden geweest dat Rijkswaterstaat onderzoek wilde doen voordat de vergunning kon worden afgegeven. Waterveiligheid is prioriteit nummer 1.  Spoon: “Alleen onze oude botenhelling naast het Quackstrand was al weg. Eindelijk werd vorig jaar de vergunning afgegeven en konden de werkzaamheden in april van dit jaar beginnen. Ik ga ervanuit dat de Hellevoetse watersporters blij zijn met het resultaat. Het feit dat de botenhelling wat verder van het strand vandaan is, is fijn voor de badgasten. We willen iedereen een plekje geven op het Haringvliet; zwemmers, zeilers, watersporters en vissers. En ook de jetski’s, iedereen heeft zijn hobby. Doordat de helling en steiger een stuk verder van het strand liggen, is de scheiding en afstand tussen watersporter en zwemmer logischer.”

De genodigden toostten nog met een feestelijk drankje en een verse haring op het slagen van het project. 

Van links naar rechts in de boot: Monique Banus (projectleider kwaliteitsimpuls Quackstrand van Staatsbosbeheer), Niels Brevé (Sportvisserij NL), de waterpolitie, Aart-Jan Spoon, bestuurslid van het Recreatieschap Voorne-Putten en wethouder van Hellevoetsluis, Paul van Keulen (voorzitter Sportvisserij Zuidwest Nederland) en Nick de Snoo (provinciehoofd Zuid-Holland van Staatsbosbeheer)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant