Afbeelding
Foto: ANWB

Files door begin zomervakantie

Algemeen 14 keer gelezen

De ANWB verwacht komend weekend veel drukte op de weg door vertrekkend vakantieverkeer. Vrijdag 8 juli sluiten de scholen in de regio Midden hun deuren. Vanaf het middaguur wordt het dan vooral druk richting de Veluwe, Waddeneilanden en Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. Ook in het buitenland zijn veel vakantiegangers onderweg.

Vooral op zaterdag 9 juli staan er lange files op de Europese wegen richting het zuiden. De Franse verkeerspolitie waarschuwt zelfs voor het zwarte scenario op de A7, de Autoroute du Soleil. Op deze populaire vakantieroute naar het zuiden wordt zaterdag van ’s morgens vroeg tot in de namiddag veel oponthoud verwacht.In het Frans-Zwitserse grensgebied trekt de tourkaravaan veel bezoekers. Op zaterdag is de start in Dole en de finish in Lausanne. Zondag leidt de route van Aigle naar Châtel.

De Duitsers verwachten zaterdag eveneens een drukke reisdag. Veel vakantieverkeer is dan onderweg naar het zuiden. Bovendien wordt er op ruim 900 plaatsen aan de weg gewerkt wat extra vertraging veroorzaakt.

In Oostenrijk zit er veel vakantieverkeer op de route A10/A11 Salzburg – Villach, de route naar Slovenië en Kroatië. Daar zijn ook veel Formule 1 supporters bij die onderweg zijn naar het circuit in Spielberg (50 km ten noordwesten van Graz) in de provincie Stiermarken.

Vakantiegangers onderweg naar Italië moeten rekening houden met filevorming op de A13/A22 Brennerpas-Verona en in Zwitserland op de A2, de route via de Gotthardtunnel. 

Uit de krant

Uit de krant