In het bijzijn van de burgemeester mochten Conzuela en Ben de plaquette aan de muur onthullen.
In het bijzijn van de burgemeester mochten Conzuela en Ben de plaquette aan de muur onthullen.

Het Heldenhuis aan Fazantenlaan is geopend

Algemeen 243 keer gelezen

Hellevoetsluis - Burgemeester Milène Junius opende zaterdag 2 juli jl. het nieuwe onderkomen van de Stichting Superhelden aan de Fazantenlaan. Via deze stichting kunnen kinderen en jongeren met een beperking ontspannen, leren en werken.

Directrice Anja de Bruijne liet vol trots de prachtige, lichte ruimte zien waarin de cliënten worden ontvangen. Aan de muur foto’s van haar eigen kinderen. “Zij zijn mijn grote inspiratiebronnen. Het draait niet om mij, maar om alle kinderen die bij ons komen. Hun ouders vinden het prettig dat zij een zorgverlener tegenover zich hebben zitten die zelf ook hun kant van het verhaal heeft ervaren, en begrijpt.” Teamleidster Doortje de Kramer knikt instemmend, “het draait hier om het zo goed mogelijk en liefdevol begeleiden van mensen die komen om te leren, werken, of ontspannen.”

Opening
“Het gaat niet om mij vandaag, het gaat om het team en onze cliënten,” sprak Anja de Bruijne in haar korte toespraak. Vervolgens vroeg ze haar kinderen Conzuela, Ben en Cas naar voren en vertelde dat zij de grote inspiratiebron zijn voor haar werk. “Ik ben onder de indruk van jouw verhaal,” richtte de burgemeester zich tot Anja. “Inspiratie halen uit je familie, wat is er mooier? De gemeente Hellevoetsluis vindt het erg belangrijk dat iedereen in onze maatschappij kan meedoen en daar dragen jullie een steentje aan bij. Dit pand staat aan de Fazantenlaan, ik ben er van overtuigd dat uit dit fazantenkuiken een mooie fazant ontstaat.” Daarna vertelde de burgemeester over haar ontmoeting met Ben.

“Ik ken Ben nog uit Oudenhoorn” vertelt burgemeester Junius, “daar ontmoette ik hem laatst en kreeg ik een T-shirt van hem. Een echte superheld, met alles wat hij doet.” De burgemeester wijst daarbij op www.bendemen.nl die webshop in wording van Ben. “Maar ook de begeleiders hier zijn superhelden, net als alle ouders,” waren haar laatste woorden voor het officiële gedeelte.

In het bijzijn van de burgemeester onthulden Conzuela en Ben vervolgens de plaquette aan de muur, waarop de naam van het gebouw ‘Het Heldenhuis’ is te lezen, waarna een spontaan en luid applaus opsteeg. 

Superhelden biedt kinderen dagopvang in de ruimte de ‘Dagopvang Ontspant’. Voor jongeren vanaf zeventien jaar is er de ‘Dagopvang Werkt’ in samenwerking met zorgaanbieder Careyn. In de Rozenhoek wordt bijvoorbeeld meegewerkt aan de dagbesteding voor de ouderen. “Ook met handbalvereniging Helius werken we prettig samen, onder andere in de horeca,” vertelt Anja enthousiast. “Sterk punt is, dat wij echt maatwerk leveren én dat wij luisteren naar de ouders en de cliënten. Wij werken niet volgens een checklist, maar gaan echt het gesprek aan en ouders merken direct dat wij ook uit eigen ervaringen putten.” Vanuit het Persoonsgebonden Budget kunnen de kosten worden betaald.

Geschiedenis
In 2019 begon Anja de Bruijne Superhelden. De naamgeving ontleent Anja aan haar kinderen. “Hoe zij in het leven staan, ik vind het echt superhelden. Maar eigenlijk zijn alle kinderen die bij ons komen superhelden.” Anja heeft veel ervaring in de zorg en kent uit eigen ervaring hoe het is om soms het gevoel te hebben er alleen voor te staan en niet begrepen te worden. Het doel van Superhelden is het welbevinden van ouders en hun kind(eren) te bevorderen door middel van het ontzorgen en ontlasten van het gezin waarbinnen de beperking van een of meerdere kinderen een grote rol speelt in het dagelijks leven. De komende periode gaat Anja samen met haar team aan de slag om het werk van de stichting op de nieuwe locatie tot een succes te maken. Gevraagd naar haar droom reageert ze direct: “Ik zou nog wel een keer een wooninitiatief willen opstarten. Een mooi complex waar ik samen met mijn cliënten kan wonen en werken. Ik zou direct verhuizen als de gemeente hieraan zou willen meewerken.”

Uit de krant

Uit de krant