Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Geen Expeditie Haringvliet deze zomer

Algemeen 409 keer gelezen

Regio - Deze week heeft BlueAmigo, het bedrijf dat deze zomer voor eerst Expeditie Haringvliet zou verzorgen, aangekondigd dat het de opdracht niet kan uitvoeren. 

Het is het bedrijf niet gelukt om ruimte te maken binnen het zomerrooster en voldoende gekwalificeerde bemanning te vinden. BlueAmigo heeft besloten Expeditie Haringvliet niet uit te voeren dit jaar.  De betrokken gemeenten Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Moerdijk en Hoeksche Waard zijn hierdoor onaangenaam verrast. 

In tegenstelling tot eerder gemaakte afspraken vaart Expeditie Haringvliet de komende zomervakantieperiode dan ook niet. Vanaf 13 juli aanstaande zou de nautisch dienstverlener bezoekers per schip van en naar Stellendam, Hellevoetsluis, Middelharnis, Tiengemeten en Willemstad brengen, dat gaat nu dus niet door. 

Sinds 2018 ligt de organisatie in handen van de 4 omliggende gemeenten. In 2021 heeft BlueAmigo zich ingeschreven voor een meerjarige verbintenis om de vaarverbinding over het Haringvliet te verzorgen. Het bedrijf voldeed aan de gestelde eisen en kreeg officieel de opdracht van de gemeenten om Expeditie Haringvliet te verzorgen.

Vanwege organisatorische en juridische belemmeringen is het niet mogelijk de uitvoering van Expeditie Haringvliet op korte termijn bij een andere partij onder te brengen. BlueAmigo heeft bij de gemeenten aangegeven vertrouwen te hebben om komend jaar genoeg gekwalificeerd personeel aan zich te kunnen binden. Expeditie Haringvliet kan in 2023 volgens het bedrijf wel als gepland doorgaan. De samenwerkende gemeenten beraden zich op dit moment en gaan hierover in gesprek met Blue Amigo.

Uit de krant

Uit de krant