Afbeelding
Foto: PR

Overdracht honderden huurwoningen Vestia

Algemeen 383 keer gelezen

Voorne - De overname van honderden huurwoningen van Vestia is definitief. Op 1 juli 2022 zijn Maasdelta Groep, Ressort Wonen en Woonstichting De Zes Kernen verhuurder geworden van in totaal ruim 750 woningen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal. 

De bestuurders van de drie woningcorporaties hebben hun handtekening onder de overeenkomst gezet.  Maasdelta Groep neemt 413 woningen over in Brielle, Ressort Wonen 295 woningen in Brielle/Vierpolders en De Zes Kernen 53 woningen in Zwartewaal. Zij willen hiermee bijdragen aan de beschikbaarheid van sociale huurwoningen in deze gemeente. Er is een enorme vraag naar betaalbare woningen. Maasdelta Groep, Ressort Wonen en De Zes Kernen nemen naast het vastgoed een deel van Vestia’s leningen over voor de waarde van het vastgoed. Dit verbetert de balanspositie van Vestia. 

Vestia onderzoekt de verkoop van haar overige woningen in Brielle. De overname is zorgvuldig voorbereid om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. De huurders van deze woningen worden door de nieuwe verhuurder geïnformeerd over hun dienstverlening. Zij behouden hun huurovereenkomst en daarmee ook hun rechten en plichten als huurder.

Uit de krant

Uit de krant