Iris Beentjes met de kinderen van de Ravense Hoek in Historyland
Iris Beentjes met de kinderen van de Ravense Hoek in Historyland

Het vertrek van drie bijzondere juffen bij obs Het Palet

Algemeen 16 keer gelezen

Hellevoetsluis - Bij obs “Het Palet”, vertrekken binnenkort drie bijzondere juffen. Anneke Aleman en Marianne Jacquemijns van vestiging “Den Bonsen Hoek”, gaan vanaf de zomervakantie op pensioen. Iris Beentjes van de vestiging “Ravense Hoek” gaat vanaf november op pensioen.

Directrice Anneke Eelvelt, van obs “Het palet”, in den Bonsen Hoek, vertelde over “haar” juffen. Anneke : “Het zijn bijzondere juffen, die al heel lang voor “Het Palet” werken en ook al heel lang in het onderwijs zitten. Ze komen nog steeds iedere dag vol enthousiasme op hun werk. Anneke en Marianne hebben een week geleden, een roofvogelshow geregeld. Iris nam haar klas op donderdag 23 juni mee, voor een uitje naar Historyland. Ik wilde deze drie juffen ook nog wel een keer in het zonnetje zetten en heb daarom “Groot Hellevoet” uitgenodigd.”

In de klas van juf Anneke was het feest op woensdag 22 juni. Juf Anneke wist van niks. Anneke : “Ik kreeg vanochtend steeds meer kleuters binnen, die niets te eten of te drinken bij zich hadden. Ik dacht al, nou dan ga ik maar even naar de supermarkt. Maar ze hebben me enorm verrast met veel lekkers en heel veel bloemen. Er was ook een power-point presentatie, waar alle kleuters in langs kwamen, geweldig leuk.” Juf Anneke staat al zo’n 44 jaar voor de klas. Ze vertelde : “Ik was even gestopt met werken toen ik kinderen kreeg. Ik ging mijn oudste zoon opgeven voor de basisschool en moest mijn beroep opgeven, ik werd meteen weer gestrikt.” Juf Anneke stopt helemaal met lesgeven. “Maar”, zei ze, “als er hoge nood is, mogen ze me altijd bellen hoor.”

Juf Marianne zit al ruim 47 jaar in het onderwijs. Marianne : “Ik vind het nog elke dag een heel fijn beroep. Het werken met kinderen en het contact met de ouders geeft me heel veel plezier. Ik ben ooit in Gorinchem begonnen, daarna ging ik naar een basisschool in Klundert, Noord-Brabant, ik heb daar wel 26 jaar gewerkt. Voor het werk van mijn man, zijn we verhuisd naar Hellevoetsluis. Ik werkte in het begin als invaller. De toenmalige directeur van deze school, vroeg om in te vallen en ik ben hier nu al ruim 20 jaar.

Juf Iris is begonnen in het schoolgebouw in de Ravense Hoek. Iris : “Toen ik ben begonnen stond er alleen nog maar het schoolgebouw. Je keek zo over de velden naar het kanaal. Er werd al snel een hele nieuwe wijk gebouwd en we kregen heel veel instroom van kinderen. Ik ben daar altijd gebleven. Morgen geef ik als afscheid voor mijn klas een feestje in Historyland. Vanaf de zomervakantie stop ik met voor de klas staan. Ik vind het werken met de kinderen nog altijd superleuk. Maar ja, er komt toch een moment waarop je moet stoppen. ik wil niet als een soort “Rolling Stone” eindigen. Maar tot mijn pensioen ga ik nog steeds elke dag met heel veel plezier naar school.”

En dat zijn alle drie de juffen roerend met elkaar eens. Werken in het onderwijs is hartstikke leuk!

Marianne Jacquemijns
Anneke Aleman

Uit de krant

Uit de krant