Afbeelding

Vrijwilliger voor Meet & Match gezocht

Algemeen 23 keer gelezen

Hellevoetsluis - SBO Huisbezoek heeft als doel om ouderen die aangeven weinig of geen contacten te hebben, een mogelijkheid te bieden hier verandering in te brengen. Dat doen ze in principe door een Bezoekvrijwilliger in te zetten. Inmiddels zijn er zo’n 40 vrijwilligers gekoppeld aan evenzoveel ouderen.

Onder het groeiend aantal aanmeldingen wordt regelmatig specifiek de wens voor een ‘maatje’ uitgesproken. In plaats van een lange tijd op de wachtlijst in afwachting van een vrijwilliger, kunnen zij misschien wel dat maatje voor elkaar zijn. Om die reden brengen ze eens per maand deze ouderen van hun wachtlijst in Hart van Hellevoet samen om kennis met elkaar te kunnen maken. Zo bieden ze de mogelijkheid om een passend maatje in de ander te ontdekken.

Ze zoeken iemand met goede communicatieve, sociale en empathische vaardigheden die eens (op maandag- of vrijdagmiddag) per maand deze kleine groepjes ouderen wil ontvangen en begeleiden naar een passende ‘match’. Zij bieden professionele aansturing, een informele werksfeer en een onkostenvergoeding.

Voor meer informatie of om u direct aan te melden kunt u bellen naar 0181-322273 of een email sturen naar aveer@sbonu.nl. Het SBO is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 13:00 uur.

Uit de krant

Uit de krant