Afbeelding
Pixabay

Alzheimer Café: verkeersdeelname bij dementie

Algemeen 18 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op maandagavond 4 juli a.s. is er weer een Alzheimer Café in Hellevoetsluis. Ditmaal met het onderwerp: Verkeersdeelname bij dementie. Verkeersdeelname wordt lastig(er) na de diagnose dementie. En één van de grootste dilemma’s is vaak het autorijden. 

Dat is een complexe taak die bij dementie niet meer mogelijk is. Mag iemand sowieso autorijden na de diagnose dementie en zo ja, tot wanneer? Wie verbiedt dit dan eigenlijk? Wat zegt het CBR hierover? Wanneer is het onverantwoord, wat zijn de wettelijke regels, dekt de verzekering nog eventuele schade? En hoe zit het met verkeersdeelname in het algemeen en bij andere zelfstandige handelingen buiten de deur? 

Deze avond wordt op dit thema uitgebreid ingegaan, samen met twee deskundigen (casemanagers dementie). Zij zullen meer vertellen over verkeersveiligheid en mensen met dementie en zoveel mogelijk vragen hieromtrent beantwoorden, alsmede tips en adviezen verstrekken. Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Adres: Hart van Hellevoet, De Eik 68, 3224 TD Hellevoetsluis.

Uit de krant

Uit de krant