Afbeelding

Winkelactie bij de MCD voor de Voedselbank

Algemeen 27 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vrijwilligers van de Voedselbank Hellevoetsluis houden zaterdag 2 juli een winkelactie. Ze staan bij de MCD aan de Forel 2 van 10.00 uur tot 18.00 uur. 

Regelmatig organiseert de voedselbank winkelacties om houdbare producten in te zamelen. Om klanten van een gebalanceerd voedselpakket te voorzien met eten zijn deze producten hard nodig. Tijdens de winkelactie krijgen de klanten een boodschappenlijstje en vragen wij aan de klanten of ze een of meerdere producten willen kopen. Bij de uitgang staan onze vrijwilligers klaar om deze producten aan te namen. Zo houden wij de voorraden van onze voedselbank op peil.  

Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. Zo’n 94.000 klanten krijgen van de voedselbanken een steuntje in de rug in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Het streven is om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 20 producten, afgestemd op de grootte van het gezin. Met het voedsel dat gedoneerd wordt bereiken de voedselbanken momenteel zo’n 5% van mensen die in armoede leven. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.

De Voedselbank Hellevoetsluis staat klaar voor mensen die in de financiële problemen zijn geraakt. Op onze website hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl vindt u meer informatie om kunt u kijken of u in aanmerking komt voor hulp. U kunt natuurlijk ook bellen met onze intake 06 15 88 23 56. Wij zijn bereikbaar op dinsdag van 9.00 – 12.00 uur en van vrijdag 9.00 tot 15.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant