Afbeelding

Welzijnsorganisatie SBO op zoek naar Digimaatjes

Algemeen 28 keer gelezen

Het SBO is een brede welzijnsorganisatie die oog heeft voor ontwikkelingen in de maatschappij en de impact hiervan op kwetsbare inwoners. Zij vinden het belangrijk dat mensen mee kunnen (blijven) doen en daar is hun ondersteuning ook op gericht. Een nieuwe vorm van ondersteuning is het Digimaatje.

De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. Denk aan het online invullen van je belastingaangifte, aanvragen van regelingen en toeslagen, contact onderhouden via beeldbellen of whatsapp, online boodschappen bestellen, ontvangen van informatie en facturen via de mail, online bankieren, enz. Dit brengt een hoop gemak met zich mee voor mensen die hier mee om kunnen gaan, maar ongemak en angst voor mensen die de digitale boot hebben gemist of moeite hebben om aan boord te komen. Deze laatst groep wil het SBO helpen door een Digimaatje in te zetten.

Hiervoor zijn zij opzoek naar vrijwilligers die het een uitdaging vinden om met deze mensen aan de slag te gaan om hun angst voor de digitale wereld weg te nemen en hun vaardigheden te vergroten. Je zorgt ervoor dat zij minder afhankelijk zijn, omdat zij zelf dingen online kunnen regelen en sociaal contact kunnen onderhouden. Je neemt hen stap voor stap mee, beantwoord vragen, oefent en legt geduldig uit hoe het werkt en wat zij moeten doen. Dit doe je bij hen thuis op regelmatige basis voor een bepaalde periode.

Vind jij het leuk om mensen de digitale drempel over te helpen? Heb je ruime kennis van smartphones, tablets, computers en internet? En houd je van sociaal contact?

Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Voor meer informatie of om je direct aan te melden voor een kennismakingsgesprek kun je op werkdagen tussen 09:00 – 13:00 telefonisch contact opnemen door te bellen naar 0181-322273. Mailen kan ook naar algemeen@sbonu.nl.

Uit de krant

Uit de krant