Afbeelding

De fokveedag Hellevoetsluis: een groots en feestelijk familie-evenement

Algemeen 13 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 13 augustus is het weer zover. Dan vindt voor de 63e keer de fokveedag Hellevoetsluis plaats. Een vakkundige jury kiest traditiegetrouw op de tweede zaterdag van augustus de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden. En net als voorgaande jaren laten agrariërs in de dop hun kalfjes in de keuringsring zien.

Maar er is meer te doen op het terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis! Hoe spannend de verkiezing ook zal worden, het draait op zaterdag 13 augustus niet alleen om koeien. Tijdens dit familie-evenement voor boeren, burgers en buitenlui kan jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten.

Zo kan er op de streekmarkt geproefd worden van al het lekkers dat het eiland voortbrengt. Denk daarbij aan kaas, honing en groenten, maar ook aan paling. En voor de inwendige mens wordt gezorgd, er wordt een keur aan foodtrucks verwacht.

Verder is er een goed bezette braderie met leuke cadeaus en allerhande producten.

Er zijn werkpaarden, alpaca’s, konijnen en cavia’s die geaaid mogen worden. En er zijn schapen die tijdens het evenement geschoren worden. Let ook op de ganzen die met een ganzenhoeder over het terrein lopen!

Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een pony, spelletjes te spelen en te graven in een berg met zand. En ze kunnen vreemde capriolen uithalen op een springkussen.

Tenslotte is het leuk om te vermelden dat er oude tractoren en moderne machines tentoongesteld zullen.

Kortom, u zult ogen te kort komen ……. kom het met ons mee beleven.

De fokveedag Hellevoetsluis; daar moet u geweest zijn!

Datum: zaterdag 13 augustus
Aanvang: 09.00 uur
Toegang: € 5.00 per persoon, tot 12 jaar gratis
Locatie: veld ter hoogte van Hoonaartstraat / Smitsweg / Moriaanseweg West

Uit de krant

Uit de krant