Afbeelding

Cursus zoogdieren leren kennen voor beginners

Algemeen 274 keer gelezen

Rockanje - Wilt u wel eens weten welke vleermuizen er door uw straat vliegen en waar zij overdag verblijven? Komt uw kat wel eens met een muis thuis en bent u nieuwsgierig wat voor soort muis dat is? Deze cursus gaat over zoogdieren van Voorne-Putten en we gaan ook naar buiten om zoogdieren te spotten!

De cursus bestaat uit twee avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee excursies, een op avond en een op ochtend, in verschillende natuurgebieden op Voorne.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen weten welke zoogdieren in hun omgeving in het wild voorkomen. Rond hun dorp of stad, in de berm of de wei, maar vooral ook in de fraaie duinen, bossen en wateren op en rond onze eilanden. Wilt u weten hoe vleermuizen zich oriënteren en met elkaar communiceren, hoe reeën zich voortplanten en welke muizen lekker zijn? Dan is dit een geschikte cursus voor u.

De docenten zijn enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN-afdeling en de Natuurvereniging Hollandse Delta (een afdeling van de KNNV). Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten slechts € 42,50 per deelnemer (€ 35 voor leden IVN of KNNV). Het aantal deelnemers zal minimaal 8 en maximaal 16 zijn. Het cursusmateriaal wordt u digitaal aangeboden.

De cursus wordt gehouden op de volgende data: dinsdagavond 23 augustus, dinsdagavond 30 augustus, zaterdagochtend 3 september en dinsdagavond 6 september. De avondprogramma’s duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de ochtendexcursie van 8.00 uur tot 10.00 uur.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik de Boer (06-19019010). Aanmeldingen voor de cursus kunnen vóór 9 augustus 2022 gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com 

Uit de krant