Afbeelding

Jep! steunt Oekrainse Vluchtelingen

Algemeen 214 keer gelezen

Vorige week heeft Jep! haar derde cheque uitgereikt. Deze keer bleven de Jep!-vrijwilligsters in Hellevoetsluis en brachten zij een bezoekje aan Linda en haar man Rinus.

Dit lieve echtpaar is met hun eigen auto naar Polen afgereisd om daar gevluchte Oekrainse moeders en hun kinderen op te halen. Zij ging mee met een konvooi vanuit Nederland. De 2 vrouwen en 1 meisje die zij toen meenamen hebben een aantal weken bij hen in huis gewoond. Daarnaast is Linda druk bezig geweest met het regelen van opvang voor meer vrouwen en hun kinderen. In totaal heeft zij nu ruim 50 vluchtelingen onder haar hoede welke inmiddels door de gemeente elders opgevangen worden.

Linda is tot op heden dag en nacht druk met het wegwijs maken van deze mensen in Nederland. Zo zorgt zij er onder andere voor dat de kinderen goede passende kleding en schoolspullen krijgen zodat zij zo snel mogelijk weer onderwijs kunnen volgen.

Dit kost natuurlijk geld, veel geld en hoewel Linda steun krijgt van gemeente en lokale ondernemers is het altijd weer puzzelen om alles rond te krijgen.

Jep! is er dus trots op dat zij haar steentje bij kan dragen dankzij de goede beurs die zij afgelopen 2 april heeft gehad. Voorlopig was dit de laatste cheque die Jep! uitdeelt. Zij hopen 8 Oktober 2022 wederom een fantastische tweedehands kinderkleding en speelgoed beurs te kunnen draaien, zodat er ook dan weer een aantal goede doelen een steuntje in de rug kunnen krijgen.

Uit de krant