Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Gemeentehuis Hellevoetsluis wordt hoofdlocatie Voorne aan Zee

Algemeen 520 keer gelezen

Voorne - Woensdag 25 mei hebben de gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne besloten dat het gemeentehuis in Hellevoetsluis de hoofdlocatie zal worden voor de gemeente Voorne aan Zee.

De gemeenteraden hebben ervoor gekozen dat de nieuwe gemeente één hoofdlocatie heeft in combinatie met werken in de wijk. Dat betekent dat de dienstverlening aan inwoners en ondernemers op verschillende manieren vorm kan krijgen: digitaal, op de hoofdlocatie, of bijvoorbeeld op locaties in de wijk. Vooralsnog is de locatie Hellevoetsluis het meest geschikt als hoofdlocatie voor de komende twee tot vijf jaar en blijft ook in Westvoorne en Brielle een gemeentelijk loket. Het is straks aan het nieuwe bestuur van Voorne aan Zee om keuzes te maken voor de langere termijn.

Het gemeentehuis zal wel worden aangepast. Het zou meer dan nu een ‘Huis van de gemeente’ moeten worden: met een geschikte raadzaal, flexibele werk- en vergaderfaciliteiten, loket en serviceplein en een multifunctioneel restaurant. In het algemeen moet het gemeentehuis een meer open, transparanter en duurzamere uitstraling krijgen. En daarbij moet aandacht zijn voor de bereikbaarheid van deze locatie.

De huidige loketten in het Stadskantoor van Brielle en het gemeentehuis van Westvoorne blijven ook na 1 januari 2023 open. Wel worden in de verdere uitwerking van de huisvestingsvisie plannen ontwikkeld om het Stadskantoor in Brielle en het gemeentehuis van Westvoorne een andere bestemming te geven. Ook kan het zijn dat deze locaties de eerste tijd na de fusie nog gebruikt worden om daar tijdelijk (tot na de verbouwingen in Hellevoetsluis) bepaalde teams te huisvesten.

Uit de krant